Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Conducerea clubului CSM Reșița a decis înființarea grupei de junioare IV, datorită numărului mare de fetițe care doresc să practice handbalul de performanță!

„În grupele de baby-handbal și minihandbal se pregătesc în jur de 90 de copii. Ne descurcăm destul de greu cu un număr atât de mare de copii, dar ne place ceea ce facem și încercăm să fie totul atractiv pentru ei. Chiar dacă sunt deja foarte mulți la antrenamente, ne dorim să vină din ce în ce mai mulți. Este o premieră faptul că am reușit să aducem fete și această secție feminină a început cu doar trei junioare. Apoi, pe parcurs au venit din ce în ce mai multe. Chiar astăzi (vineri, 11 martie- n.r.) vom pleca la un turneu, la Turda, unde vor participa aproximativ 900 de copii. Mă bucur foarte mult că am reușit să înscriem aceste fetițe în campionatul junioarelor IV, competiție ce se va desfășura la finalul lunii martie. Este pentru prima dată când CSM Reșița are și grupă de fetițe”, a declarat prof. Carmen Dumitru.

„În sala de sport a Colegiului Național Mircea Eliade din Reșița se pregătesc cei mai mici handbaliști de la noi. Vestea bună este aceea că am decis împreună cu președintele clubului, cu Cristi Bobar, să ne înscriem în campionatul junioarelor IV. Am scos afișe să știe lumea, facem selecție pentru fetițe născute în anii 2010-2012 și le așteptăm la sală. Profesoara Carmen Dumitru și fostul portar Cristian Ionescu se vor ocupa de pregătirea lor. Primul turneu pe care-l vor avea va fi în perioada 25-27 martie, la Timișoara. Vom vedea cum se vor descurca la acel turneu. Vom încerca să găsim o soluție pentru ca acești copii de la baby-handbal și minihandbal să se antreneze și în altă parte, deoarece au venit foarte mulți copii. Clubul va asigura transportul, cazarea și masa copiilor la turnee. Legat de materiale, am nevoie de ajutorul părinților, care s-au dovedit a fi foarte deschiși. Așteptăm în continuare copii la handbal. Legat de bugetul secției de handbal, am primit asigurări de la primarul Ioan Popa că nu vor fi probleme și mi s-a spus să merg mai departe cu acest proiect. La cele cinci grupe de la club avem aproximativ 150 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani”, a declarat Marius Bahan, coordonatorul secției de handbal de la CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru