Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a efectuat luni, 26 iunie, primul antrenament de la promovarea în Liga 2, iar la reunire s-au prezentat 30 de jucători! Echipa rosso-neră a realizat și șase transferuri noi, iar alți cinci jucători au venit doar în probe. Cantonamentul se va desfășura în primă fază pe plan local, pentru ca, ulterior, jucătorii să meargă într-un stagiu centralizat în Slovenia!

„Am început activitatea după o vacanță foarte scurtă. Chiar dacă băieții au fost în vacanță, eu și staff-ul administrativ nu am avut, deoarece știm ce ne așteaptă în Liga 2. Este total o altă competiție și cu siguranță că ne va fi mai greu ca și anul trecut. Am promovat noi, Corvinul, Piatra Neamț, deci dintr-un foc sunt deja alte trei echipe de tradiție, cu suporteri și va fi o competiție foarte grea din toate punctele de vedere. Aș dori să precizez faptul că în ultimii doi ani de zile din sponsorizări am obținut peste 100.000 de euro și țin să le mulțumesc celor care au fost alături de noi. Cu aceste fonduri am făcut nocturna, balonul cu teren sintetic, un cabinet medical de Liga 1, iar acum lucrăm la acele vestiare de tip container, ce se folosesc din ce în ce mai mult la centrele de copii. Legat de echipă, avem șase jucători noi care au semnat deja contracte. Este vorba de Andrei Răuță, un fundaș central care a evoluat ultima dată la Metaloglobus, Alex Sabău, tot un fundaș central care a fost la CSA Steaua, Laurențiu Maxim, care joacă pe postul de mijlocaș și este născut în anul 2003. Maxim a evoluat la Oțelu Galați și a promovat în sezonul trecut, el fiind jucătorul Viitorului Cluj. Îi avem pe Mihai Dolghi, un mijlocaș central care este căpitan în naționala Moldovei U20 și pe Ciprian Rus, atacant care a evoluat la UTA Arad, fiind și căpitanul echipei. Rus a evoluat în Liga 1 și este un fotbalist cu experiență. Pe postul de portar îl avem pe Ionuț Rus, un jucător care a fost pe la echipa a doua de la Lazio, la Ripensia ultima dată, el fiind jucătorul CFR-ului. Avem o echipă cât de cât tânără și nu am mai adus nume sonore, așa cum au venit acum trei ani când am fost din nou în Liga 2. Preferăm să construim o echipă axată pe muncă și fără prea multe fițe. Cred că ne-am dat seama că nu mai joacă CV-urile, mai ales în fotbal. Vor mai fi plecări, dar și sosiri la echipă. Am avut 30 de jucători la primul antrenament. Avem cinci jucători în probe. Jucătorilor cu care am promovat li s-au mărit contractele, n-au fost probleme și ne-am înțeles destul de repede. Dacă cei din probe nu vor confirma, va mai trebui să aducem un atacant și un mijlocaș. În momentul de față ca și atacanți îi avem pe Ciprian Rus și pe Gakou Aboubacar.”, a declarat Cristi Bobar, directorul CSM Reșița.

Obiectivul echipei este menținerea în Liga 2, după cum precizează șeful din Valea Domanului. „Obiectivul este unul clar și anume menținerea în Liga 2. Nu are rost să visăm. Dacă vom reuși cumva să ajungem în play-off, atunci va fi un bonus. Trebuie să fim realiști și știm că nu ne așteaptă un campionat ușor. Trebuie întâi să ne consolidăm în Liga 2, să vină lumea la stadion și apoi vom mai vedea. Mă bucur că a venit lumea la stadion în sezonul trecut, iar acum am vândut multe abonamente destul de repede. Este clar că avem nevoie de suporteri. Urmează ca tribuna a doua să fie renovată, iar gazonul va primi tratamentul anual. Cred că s-a văzut faptul că avem unul dintre cele mai bune terenuri din Liga 2 și Liga 3!”, a spus Bobar.

CSM Reșița se va pregăti atât pe plan local, dar și în străinătate, unde elevii lui Cheregi vor susține cel puțin trei jocuri amicale. „Vom face un cantonament în Slovenia, în perioada 10-21 iulie, acolo unde Călin Cheregi a dorit să avem trei sau patru jocuri amicale.”, a adăugat Cristi Bobar.

Legat de o posibilă sponsorizare din partea firmei Veolia, Bobar rămâne totuși rezervat. Totuși, dacă acest posibil sponsor s-ar fi implicat pe partea sportivă, transferurile din Valea Domanului ar fi fost mai răsunătoare și s-ar fi întâmplat deja până la reunirea echipei: „Nu am putea promova în Liga 1 din punct de vedere juridic. Ne-ar fi trebuit o asociație care să finanțeze salariile, adică partea sportivă. Nu știu prea multe despre Veolia. Am spus și după promovare, discuțiile sunt la un nivel foarte înalt, iar răspunsurile le pot da cei care conduc orașul. Au fost discuții între dânșii și nu pot să mă pronunț!

JCS-Ștefan Moraru