Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat vineri, 23 septembrie, cu scorul de 1-0, confruntarea din deplasare cu ACB Ineu, din etapa a V-a a Ligii 3, Seria a VIII-a! Robert Petre a înscris golul victoriei pentru rosso-neri în minutul 65, iar echipa lui Cheregi a ajuns la cinci victorii consecutive în campionat!

„O primă repriză albă în care am avut câteva situații bune de a marca, dar, din păcate, nu am reușit. Per ansamblu, chiar dacă a fost 0-0, a fost o repriză consistentă în care am avut inițiativa. Nu vreau să caut scuze, dar terenul nu ne-a avantajat, suntem o echipă care construim jocul și, din păcate, terenul a avut probleme. Am terminat bine, o victorie concludentă, o victorie muncită, pentru că știam că întâlnim un adversar bine organizat pe faza defensivă, speculativ pe tranziție și chiar ne-a creat anumite probleme. Dar, una peste alta, este o victorie meritată. Cred că Ineul este într-o ușoară creștere, chiar l-am felicitat pe Cristi Sculici. De la meciul de pregătire pe care l-am jucat cu ei și ceea ce am găsit acum se pare că echipa este în creștere și cred că este capabilă să producă surprize în acest campionat. Am odihnit câțiva jucători, vin după o perioadă lungă, încărcată și ne dorim să fim mai proaspeți. Și cei care au stat pe bancă urmează să aibă probleme, în funcție și de problemele medicale, pentru că și săptămâna trecută am avut destul de multe astfel de probleme, jucători răciți, cu febră. Greu am reușit să aliniem primul 11 pe care ni l-am dorit. Sper că până miercuri să putem alinia 11-le pe care l-am preconizat pentru meciul de cupă. Așadar, miercuri jucăm în Cupa României, cu Mioveni, toată lumea clar că va fi focusată și cred că suntem îndreptățiți să sperăm. Nu ascundem faptul că ne dorim să producem surpriza, că pentru asta ne antrenăm, nu poate să fie nimic mai frumos sau mai impunător decât să îți dorești să joci cu o echipă de Liga 1, să produci surpriza. Pentru asta suntem antrenori, jucători, ne antrenăm ca să ne facem treaba dacă putem. O luăm pas cu pas, să vedem ce se întâmplă după meciul cu Mioveni, vom lua o decizie. Clar că va trebui separat lotul, pentru că nu poți să te duci pe două fronturi, pentru că vor fi zile în care ești mai mult pe mijloace de transport, dar pentru mine personal, obiectivul este meciul de miercuri. Apoi, urmează meciul de campionat cu Pobeda, o echipă care produce surprize, are patru victorii. Niciun meci nu este ușor, pentru că este o serie în care se joacă cu fotbaliști de calitate. Nu vreau ca să fac o paralelă cu seria de anul trecut, dar seria de Arad este o serie cu calitate fotbalistică și organizarea jocului mult mai bună, dovadă că toate meciurile au fost deschise oricărui rezultat cu adversarii cu care am jucat. Obiectivul nostru este de a reconstrui echipa, de a acorda șanse tinerilor din centru, urmând să parcurgem pas cu pas. În acest moment suntem pe locul 1, indiferent de obiectivul care ne era trasat, pentru noi și pentru jucători ne dorim să câștigăm. Deci nu avem un obiectiv clar pentru promovare, pentru asta respectăm meseria și jucătorii își respectă statutul pentru a câștiga toate meciurile”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

Reșița: Zimmermann, Szijj (46 Bărboianu), Ardei, Rimovecz, Fota, Velcotă (89 Curescu), Breşneni, R. Petre, Drăghiceanu, Al. Negru – Avramovici (46 Aboubacar)Rezerve neutilizate: Mereu, Erhard, I. Popescu, Veca, Chera și Domil.

Ineu: Merșca, D. Varga, Cahill, Șerban, Hulbăr (62 Ndoye), Zdrențan, Jurj (83 Toure), Spătaru, D. Florea, Rucăreanu (83 Nica) și Banam. Rezerve neutilizate: Tulcan, Codrea, Răsvanță, Wilmer, Hada.

În etapa a VI-a, Reșița va juca pe 1 octombrie, de la ora 15, acasă, cu ACS Pobeda Star Bisnov (locul 2). Până atunci, CSM Reșița va întâlni miercuri, 28 septembrie, de la ora 16:30, pe teren propriu, CS Mioveni (Liga 1) în play-off-ul Cupei României.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Miruna Mihancea