Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Liderul a câștigat sâmbătă, 14 mai, cu scorul de 4-0, confruntarea cu CSM Deva, din etapa a VIII-a a play-off-ului Ligii 3, Seria a VII-a! În etapa precedentă, rosso-nerii au trecut cu 5-1 de Pandurii Târgu Jiu!

Băieții lui Dan Alexa au început în forță partida cu Deva, iar în minutul 4 scorul era deja 1-0, după lobul peste portar trimis de golgheterul Mediop. A urmat dubla lui Vali Lazăr din minutele 19 și 37, iar în prelungirile partidei, cu un voleu superb, Cioinac a închis tabela la 4-0 pentru rosso-neri. Trebuie totuși spus că Deva a venit în Valea Domanului fără antrenorul Ștefan Nanu și cu un lot subțire, fără 6-7 titulari și cu doar trei jucători pe banca de rezervă, având pe parcursul întregii partide doar trei șuturi pe spațiul porții apărate de Sebastian Micu.

CSM Reșița a acumulat 70 de puncte, este pe primul loc și este neînvinsă în actualul sezon al Ligii 3. Atât Reșița, cât şi CSM Deva sunt calificate pentru barajele de promovare, în care vor avea ca adversare echipele de pe primele două poziții ale seriei a VIII-a. Cel mai probabil, rosso-nerii vor întâlni formaţia CSC Ghiroda și Giarmata Vii, iar echipa din Deva se va duela cu CSC Dumbrăviţa.

„A fost o victorie clară, Deva a venit și fără trei sau patru jucători, dar cred că puteam câștiga la un scor mult mai mare. Este o victorie care ne menține în ritm, iar după meciul de la Lupac ne așteaptă barajele. Voi vedea ce formulă voi alinia la Lupac, deoarece se apropie primul meci de baraj. După patru zile de la jocul cu Lupac cred că vom juca la Ghiroda. Așa se preconizează. Formația din Ghiroda, chiar dacă a pierdut meciul cu Dumbrăvița, are jucători foarte buni. Îmi doresc să-i dedic această victorie lui Cristi Bobar, a fost ziua lui și este foarte implicat pentru echipă. Sperăm să-i aducem promovarea ca și cadou. Cu siguranță că vor fi câțiva fotbaliști de bază care nu vor juca la Lupac. Încă nu m-am hotărât care, dar cel puțin patru sau cinci nu vor evolua”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

CSM Reșița: Sebastian Micu, Ștefan Bărboianu, Nicolae Sima, Ștefăniță Manolache, Ionuț Cioinac, Ion Vasluian, Valentin Munteanu, Amir Jorza, Laurențiu Breșneni, Valentin Lazăr și Ndiaye Mediop. Rezerve: Cristian Zimmermann, Iulian Ciubotaru, Nicușor Fota, Sergiu Rimovecz, Sebastian Velcotă, Călin Cristea, Alexandru Negru, Marian Drăghiceanu și Andrei Mura.

CSM Deva: Ovidiu Jianu, Bogdan Cuibari, Alexandru Avramovici, Dragoș Săulescu, Florin Stelea, Alexandru Isioc, Daniel Branea, Narcis Plută, Alexandru Vasilescu, Adrian Maninca și Nicolae Popescu. Rezerve: Mihai Bădescu, Vasile Țoiu și Antonio Teodorescu.

În ultima etapă din play-off, rosso-nerii vor juca pe data de 21 mai, în deplasare, de la ora 18:00, cu AFC Voința Lupac.

JCS-Ștefan Moraru