Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a terminat sâmbătă, 4 iunie, la egalitate, scor 0-0, partida din deplasare cu CSC Dumbrăvița, în turul barajului de promovare pentru Liga 2! 

Cu Dan Alexa în tribună, din cauza cartonașului roșu primit de antrenor în returul cu Ghiroda și Giarmata Vii, reșițenii n-au reușit să rezolve problema calificării încă din primul meci. După un joc echilibrat, soarta promovării se va decide miercuri, în Valea Domanului, unde rosso-nerii vor fi împinși de la spate de un număr și mai mare de susținători. Ca și la precedentul joc de baraj, suporterii reșițeni au mers în număr mare la Dumbrăvița, încurajându-și echipa favorită pe durata întregii partide.

„A fost un meci fără goluri, deschis în unele momente. Știam că va fi un meci greu în care adversarii noștri vor aștepta contraatacul. La acest aspect ne-a surprins Dumbrăvița în două sau trei acțiuni mai periculoase, când a avut și ocaziile. Aceste șanse de gol s-au datorat și faptului că ambii fundași centrali ai noștri aveau cartonaș galben și la acele faze au ezitat să producă fault. În cazul unei intervenții mai dure, cei doi fundași riscau să fie eliminați. Este normal faptul că lipsa antrenorului principal de pe bancă contează foarte mult. Legat de ce n-a mers la acest meci, aș putea să spun că în ultimii 30 de metri am încercat să jucăm foarte decisiv, deși aveam de multe ori superioritate numerică în zonele laterale. Am încercat să rezolvăm cât mai rapid faza și în aceste momente s-a încheiat totul. Jucătorii au fost prea încărcați după meciul cu Ghiroda și nu au luat cele mai bune decizii în jocul cu Dumbrăvița. Este bine că mai avem returul, suntem la mâna noastră și este foarte important acest aspect. Dumbrăvița are o echipă foarte bună atunci când joacă pe contraatac, iar noi vom trebui să fim foarte atenți în retur. În câteva zile nu poți schimba ceea ce joci, cam acesta a fost și jocul Dumbrăviței pe tot parcursul campionatului și cu siguranță că aceeași abordare o va avea și la noi acasă. Trebuie să fim pregătiți pentru tranziția negativă. A fost mai greu cu Dumbrăvița ca la jocurile cu Ghiroda, deoarece din punctul nostru de vedere sunt două echipe total diferite. Dumbrăvița are jucători foarte reactivi, ceea ce în duelurile 1 vs 1 pot pun probleme oricărui adversar. De la mijloc în sus Dumbrăvița are fotbaliști dinamici și trebuie să fim atenți atunci când suntem în posesia mingii, să nu le dăm șansa adversarilor să plece pe contraatac”, a declarat Ștefan Grigorie, antrenorul secund al echipei reșițene.

CSM Reșița: Micu, Bărboianu, Dudea, Manolache, Vasluian, Sima, Cioinac, Breșneni, Jorza, Munteanu și Mediop. Rezerve: Zimmerman, Fota, Cristea, Lazăr, Negru, Mura, Rimovecz, Velcotă și Drăghiceanu.

Returul este programat miercuri, 8 iunie, de la ora 17:30, în Valea Domanului.

JCS-Ștefan Moraru