Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipa de fotbal renaște cu jucători locali, iar handbalul așteaptă să crească proprii tineri! Reținem asta la capătul declarațiilor făcute recent de primarul Ioan Popa, conform căruia, în viitor, coloana vertebrală a echipei de fotbal va cuprinde fotbaliști din Reșița și din județ!

„Să fim un pic mai modești decât anul trecut când ne-am bătut cu cărămida-n piept că vom promova, dar n-am promovat deși n-am pierdut niciun meci”, declara Popa. Primarul a dezvăluit că vrea un antrenor cu pretenții mai puține, până acum nefiind luată încă o decizie asupra viitorului nume care va sta pe banca echipei.

În privința echipei de handbal, aceasta va continua în Divizia A. „Eu le-am spus să meargă în Liga Zimbrilor dacă cred că vor face față. Dacă nu, mai bine să crească acești copii, care să joace în Liga Zimbrilor atunci când se va considera că pot face asta”, a mai afirmat primarul.

Referindu-se la clubul CSM Reșița, Popa a arătat că atunci când a preluat frâiele primăriei, clubul avea două secții. Acum sunt șapte secții, cu 640 de copii legitimați și 48 de antrenori, suficient în opinia lui Popa pentru un oraș ca Reșița.

Primarul s-a referit și la etapa de viteză în coastă care va avea loc la Reșița. Este singura etapă care se ține cu sprijinul Federației Române de Automobilism (FRA) deoarece este singura care are loc pe un drum național. Toate celelalte sunt pe drumuri județene, unde tarifele pentru închiriere sau închidere de drumuri sunt insignifiante, însă drumurile naționale cer sume exorbitante pe care puțini și le permit.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: Miruna Mihancea