Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a obținut miercuri, 24 mai, un rezultat de egalitate, 2-2, în deplasarea de la ACSO Filiași, din partida tur a barajului pentru promovarea în Liga 2!

Echipa reșițeană a început dezastruos partida și încă din primul sfert de oră gazdele aveau deja un avantaj de două goluri pe tabelă. Baidoo a deschis scorul în minutul 3 după o gafă incredibilă a lui Zimmermann. Atacantul Filiașiului a reușit „dubla în minutul 13, în urma unei noi erori în defensiva lui Cheregi, care a jucat cu Bărboianu fundaș central. Drăghiceanu avea să reducă din diferență după ce a scăpat singur și a driblat și portarul, iar Velcotă a restabilit egalitatea pe tabelă cu un șut din 16 metri, toate acestea înainte de pauză. În repriza a doua scorul a rămas neschimbat, în ciuda unei dominări sterile a Reșiței. S-a terminat 2-2, iar rosso-nerii sunt favoriți în returul din Valea Domanului, mai ales că Baidoo, principala armă ofensivă a celor de la Filiași, a fost eliminat spre finalul jocului și va rata returul de sâmbătă.

„Un meci viu disputat, exact cum ne-am așteptat. Știam ceea ce joacă adversarul, tranziția imediată pe Baidoo. Din păcate, am început de la 2-0 pentru ei. Trebuie să revăd încă o dată jocul. Clar este că nu ne așteptam la așa ceva, pentru că avem jucători cu experiență, care nu ar trebui să greşească astfel, dar se întâmplă să greșești. Una peste alta, sunt greșeli umane și firești care se produc în fiecare meci, însă, din păcate, în momentul în care portarul greșește, se punctează. Dar trebuie să luăm și părțile pozitive. Am avut puterea să revenim. Am intrat cu 2-2 la pauză, în schimb în repriza a doua a fost prea puțin fotbal. Trebuie să facem o analiză foarte clară și amănunțită, pentru că urmează un retur foarte disputat acasă. Nu este deloc încheiat acest duel de baraj și sunt convins că ne așteaptă un meci foarte greu!”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

„Cred că ne-am ridicat la nivelul competiției, la nivelul echipei din Reșița. Chiar dacă plecam cu șansa a doua, știam că putem să le facem față, pentru că suntem o echipă care știm să jucăm meciurile decisive și cred că asta s-a văzut pe teren. Din păcate, cred că arbitrajul a stricat spectacolul fotbalistic, sunt de părere că a fost depășit de joc sau rău intenționat. Cu puțină atenție, pe finalul jocului puteam să câștigăm. Cred că în multe momente am fost peste adversarii noștri. Mergem să ne vindem scump pielea la Reșița!”, a spus și Victor Naicu, antrenorul celor de la Filiași.

CSM Reșița: Zimmermann – Bărboianu, Szijj, Ardei, Rimovecz, Velcotă, Popescu, Petre, Negru, Drăghiceanu, Aboubakar. Rezerve: Căpățână – Domil, Dudea, Dane, Fota, Trancă, Breșneni, Gomboș.

ACSO Filiași: Constantinescu – Calu, Stăiculescu, Voinescu, Scuturoiu, Bălașa, Chirițoiu, Armășelu, Rogoveanu, Vulpe, Baidoo. Rezerve: Enache – Paliu, Militaru, Călin, Crețu, Eshun, Udrea, Fotescu, Manolache.

Partida retur va fi sâmbătă, 27 mai, de la ora 17:30, pe stadionul din Valea Domanului.

În cealaltă partidă de la baraj, CSM Deva a câștigat cu scorul de 1-0 pe terenul Lipovei.

JCS-Ștefan Moraru