Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a reluat miercuri, 8 ianuarie, pregătirea pentru partea a doua a sezonului Ligii 2. Rosso-nerii au efectuat primul antrenament din 2020 pe terenul sintentic din Valea Domanului, iar la reunire s-a prezentat doar o parte dintre jucătorii noi transferați.

„Eu am revenit din vacanță cu gânduri foarte bune, sper ca și jucătorii să fie pe aceeași lungime de undă cu mine. S-au produs schimbări majore la nivelul lotului. La primul antrenament nu s-au prezentat toți jucătorii pe care i-am transferat. Le-am dat puțin timp noilor jucători să-și pregătească venirea la Reșița, iar de săptămâna viitoare se vor alătura lotului. Luni vom pleca în primul cantonament la munte, la Vatra Dornei. Am speranța și încrederea că până la primul joc oficial echipa va fi într-o formă foarte bună. Vrem să ne atingem obiectivul și suntem conștienți că nu va fi ușor. Și celelalte echipe se vor întări în această perioadă și de aceea nici noi nu vom sta pasivi. Pe lângă cele trei transferuri făcute, vor mai veni trei sau patru jucători. Pe lângă Dodoi și Buș, l-am adus și pe Alin Țegle de la Universitatea Craiova și în zilele următoare vom mai perfecta câteva transferuri. Toată lumea se întreabă de ce vom face pregătirea la Vatra Dornei. Acolo am găsit cele mai bune condiții, iar cantonamentul se va desfășura în perioada 13-26 ianuarie. Le voi da apoi 2-3 zile libere jucătorilor, iar pe data de 2 februarie vom pleca în Turcia. Turcia va fi cantonamentul jocurilor în care ne vom creiona primul 11. Avem programate câteva jocuri amicale cu echipe bune din Danemarca și din Bulgaria, dar încă nu vreau să dau numele formațiilor pe care le vom întâlni”, a declarat antrenorul Dorinel Munteanu.

Președintele Cristi Bobar a spus: „Avem șansa noastră și trebuie să jucăm până la capăt. Sunt mulțumit de jucătorii transferați și bineînțeles că vom mai aduce. Îl avem pe listă și pe Ispas de la CFR Cluj, un junior născut în anul 2000. Din păcate a căzut un transfer foarte important pentru noi. Era vorba despre un fundaș central care a ales o formație de Liga 1. Atât Szijj, cât și Bagherea au început normal, iar în lunile trecute au făcut recuperare. Vor merge amândoi în cantonamente. Vor crește un pic cheltuielile și sper că atât primarul, cât și consilierii ne vor sprijini. Au fost discuții, avem susținere în continuare, iar acum trebuie să se vadă și rezultatele. Am împrumutat mulți jucători deoarece obiectivul nostru pe termen scurt este salvarea de la retrogradare”.

JCS-Ștefan Moraru