Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Echipa pregătită de Flavius Stoican a fost foarte aproape să obțină un punct, dar CS Mioveni a reușit ca pe final de partidă să marcheze golul câștigător și s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Reșiței!

Davide Massaro a deschis scorul în minutul 25 pentru Mioveni, cu un șut plasat din 13 metri, iar golul egalizator al Reșiței a venit în minutul 68, când Mediop a marcat din interiorul careului. Partida se îndrepta către o remiză, dar o greșeală în defensiva rosso-neră a făcut ca centralul partidei să dicteze penalty pentru gazde. Chera l-a faultat pe Trașcu, iar Valentin Coșereanu a transformat lovitura de pedeapsă în minutul 86.

„A fost o partidă frumoasă, spectaculoasă, cu multe ocazii de poartă. Au fost două reprize echilibrate, în care ambele echipe au avut multe șanse de a marca și este păcat că am făcut acea greșeală în ultimele minute. Astfel, le-am oferit celor de la Mioveni un cadou, un penalty, deoarcere de pe margine am simțit că meciul se îndrepta spre un rezultat de egalitate. Asta este, învățăm din toate. Important este că jucăm, ne creăm ocazii și trebuie să fim mult mai lucizi în fața porții. Trebuie să ne fructificăm ocaziile pe care le avem pe parcursul meciurilor. Până la urmă, fotbalul te pedepsește chiar dacă îți dorești victoria, ajungi în careu și ai ocazii pe care le ratezi. Tot timpul va exista posibilitatea ca la prima greșeală, cum de altfel s-a și întâmplat, să facem un cadou, adică acel penalty din final de meci. Felicit echipa gazdă, deoarece și ea a avut șansa ei de a marca, și noi la fel, dar Mioveni a fost mai inspirată. Cu puțin noroc, gazdele au luat cele trei puncte puse în joc din această întâlnire. Vrem să avem o identitate a noastră, am mai spus acest lucru. Încercăm să jucăm un fotbal frumos, vrem să pasăm și să fim echipa care duce mingea, nu întâmplător, în fața porții. Ne dorim să avem un joc combinativ, asta lucrăm la antrenamente, dar sunt și situații în care trebuie să fim mai pragmatici. Avem nevoie de puncte, dar ceea ce este bine este faptul că ne creăm ocazii. Așadar, cred că va veni și șansa noastră în care vom marca mai mult. La acest meci n-am reușit să marcăm decât un gol. Jocul echipei îmi dă speranțe, dar trebuie să fim mult mai ponderați, mult mai atenți și trebuie să luăm punct sau puncte din meciurile din deplasare. În general, oamenii uită jocul bun al echipei și doar punctele contează!”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

CSM Reșița: I. Rus – Cega, Dudea (cpt.), Rimovecz, Bărboianu (Cip. Rus 60′) – Chera, I. Popescu (Fr. Cristea 60′), Lascu, Dolghi (D. Fărăgău 46′) – Andr. Burlacu (Al. Negru 46′), Ndiaye (Ardei 73′). Rezerve neutilizate: Contra – Andr. Răuță, Domil, Al. Sabău. Antrenor: Flavius Stoican

Următoarea etapa este programată abia pe 21 octombrie, când CSM Reșița va juca, pe teren propriu, cu CS Tunari.

JCS-Ștefan Moraru