Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La reunirea lotului s-au prezentat 25 de jucători, dintre care doi fotbaliști noi. Este vorba despre Alex Sălceanu, venit de la Turris Turnu Măgurele și de Alexandru Nicolae Sima, un produs al Academiei Gheorghe Hagi!

Rosso-nerii au ales să facă pregătirea de iarnă pe plan local, deoarece condițiile oferite de baza din Valea Domanului sunt foarte bune, iar un cantonament în străinătate ar fi foarte greu de efectuat din cauza pandemiei. Antrenorul Alin Minteuan și-a fixat un obiectiv destul de îndrăzneț și anume clasarea în primele șase echipe din Liga 2.

„Sperăm că vom avea în anul 2021 rezultate cât mai bune. Am revenit cu drag la Reșița, i-am găsit pe băieți dornici să înceapă munca și am încercat să facem câteva transferuri. Sperăm să nu ne oprim aici pentru că, pentru a obține mult mai mult, este nevoie de un lot cât mai valoros. Trebuie să avem dubluri pe posturi, pentru a avea concurență. Avem și câțiva juniori, sperăm că vor rămâne cu noi după acest cantonament și eu îmi doresc să promovez tineri. Vom încerca să ne pregătim cât mai bine pentru a aborda acest retur cu maximă încredere. 25 de jucători s-au prezentat la primul antrenament și timp de două săptămâni ne vom pregăti la stadion. Nu avem în altă parte condiții la fel de bune ca la Reșița. Sunt mulțumit de jocurile amicale programate, împotriva unor echipe destul de bune. Obiectivul meu este clar și acela de-a accede în primele șase. Toată lumea trebuie să creadă și eu spun că se poate îndeplini acest obiectiv”, a spus Alin Minteuan, antrenorul CSM Reșița.

Legat de jocurile amicale, rosso-nerii vor întâlni pe 21 ianuarie ASU Poli Timișoara la Reșița, pe 23 ianuarie vor juca în deplasare cu CSM Deva, iar pentru data de 30 ianuarie încă nu s-a găsit un adversar. Pe data de 6 februarie fotbaliștii lui Minteuan se vor deplasa la Severin pentru amicalul cu Universitatea Craiova 1948, iar pe 13 februarie Reșița va întâlni Ripensia Timișoara, locația nefiind încă stabilită.

„Este foarte greu să stabilim un program deoarece ninge în toată țara și este posibil ca stagiul de pregătire programat în altă locație să-l facem la baza proprie. Avem acest teren sintetic, avem condiții bune și nici nu ne permitem să aruncăm cu bani dacă nu suntem 100% că merită. Avem doi jucători noi în lot, este vorba de Alex Sălceanu, ce evoluează pe postul de fundaș central, venit de la Turris Turnu Măgurele și de Alexandru Nicolae Sima, un junior care poate juca în banda stângă, născut în anul 2002, fiind un produs al Academiei Gheorghe Hagi. Mai căutăm jucători și sperăm să găsim un fundaș stânga și un atacant. Avem timp să căutăm. Este o perioadă dificilă cu zborurile din alte țări. De exemplu, Acka a ajuns duminică din Italia și trebuie să stea în carantină. Trebuia să vină în probe un portughez, dar i s-a anulat zborul. Trebuie să ne reorientăm și posibil să aducem jucători din Liga 3. Am lucrat cu câțiva scouteri și este posibil să aducem în probe fotbaliști care au făcut diferența în al treilea eșalon”, a declarat Cristi Bobar, președinetele CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru