Quantcast
CSM Reșița, la prima victorie din jocurile de pregătire - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat astăzi cu scorul de 4-0 partida amicală cu Progresul Ezeriș, de pe stadionul Gloria. Este prima victorie a rosso-nerilor în partidele amicale din această vară, iar sâmbătă urmează un alt test, cel cu Ripensia Timișoara, fosta formație pregătită de actualul antrenor al Reșiței!

Golurile echipei lui Alex Pelici la acest amical cu Ezerișul au fost marcate de Breșneni, Buș, Ene și Vădrariu. Până în acest moment, Reșița a mai disputat amicale cu Șoimii Lipova, Corvinul Hunedoara și FC Universitatea Craiova.

Acest amical a fost unul benefic și pentru Progresul, având în vedere că dumincă va evolua împotriva echipei din Turceni, în doilea meci din barajul pentru Liga 3. În cazul unui succes, formația lui Adrian Enășescu va obține promovarea mult dorită în al treilea eșalon fotbalistic.

„Ne-am dorit să facem cât mai multe amicale, să folosim jocul ca și un mijloc de antrenament. Din păcate, săptămâna trecută n-am reușit să jucăm cu niciuna dintre cele două echipe pe care le aveam în program și mă bucur că cei de la Ezeriș au fost de acord să joace cu noi. Așa cum spuneam și înainte, toate aceste jocuri amicale sunt teste utile pentru că ne ajută să ne dăm seama la ce nivel ne aflăm. În continuare rulăm tot lotul valid pe care-l avem la dispoziție. Avem câteva probleme de sănătate la echipă, Bagherea, Astafei, Vasiu și Matulevičius sunt accidentați și de aceea nu au jucat în acest amical. Urmează sâmbătă amicalul de la Ripensia Timișoara, iar săptămâna viitoare vom juca cu ASU Poli Timișoara și cu Dumbrăvița. După aceste jocuri vom intra în linie dreaptă și vom organiza săptămânal doar un singur joc de pregătire. În 22 august vom juca cu FC Universitatea Craiova lui Eugen Trică. Încă se simte oboseala, suntem încă în perioada acumulărilor și încercăm să reglăm din mers toate aspectele legate de jocul nostru. În primul rând ne-a interesat să ne punem pe picioare din punct de vedere fizic și dacă ne uităm pe calendar nu cred că avem o lună de zile de când lucrăm. Nu se poate vorbi despre rezultate și trebuie să avem răbdare. Important este să fim 100% apți din toate punctele de vedere la ora începerii campionatului”, a declarat Alex Pelici, antrenorul echipei CSM Reșița.

Principalul de la Progresul Ezeriș, Adrian Enășescu, a spus după acest joc amical contra Reșiței: „A fost un joc bun pentru noi, cred că și pentru CSM Reșița a fost la fel. Am profitat de această pauză și am zis că un joc amical ar lega mai bine jocul nostru decât un simplu antrenament. Ținând cont că venim după un joc oficial pe care l-am jucat acum trei zile, cred că ne-am mișcat destul de bine. În unele momente jocul nostru a arătat bine și apreciez efortul depus de băieți. Urmează partida de duminică împotriva echipei Turceni din județul Gorj, un meci decisiv pentru noi. Avem încredere și am speranța că vom câștiga. Mă bazez pe jocul bun pe care l-am făcut cu Zăbraniul și consider că echipa noastră are un tonus destul de bun. Nu avem probleme de lot, sperăm să facem o figură frumoasă și să promovăm în Liga 3”.

CSM Reșița a început partida cu: Zimmermann, Dumitraș, Dudea, Breșneni, Danci, Găman, Ene, Buș, Dat, Lungu și Chera.

JCS-Ștefan Moraru