Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a pierdut sâmbătă, 5 august, scor 0-1, cu AFC Unirea 04 Slobozia, meci contând pentru etapa I a Ligii 2! 

Echipa rosso-neră a început curajos prima repriză, iar în minutul 3 Ciprian Rus a trimis cu capul peste poarta Unirii. A urmat apoi o altă ocazie, în minutul 24, de această dată șutul lui Marian Drăghiceanu din marginea careului mic s-a dus direct în portar. La mijlocul primei reprize, antrenorul Cheregi a fost obligat să facă și prima modificare, fundașul central Dudea ieșind accidentat, iar în locul lui a intrat Sabău. În minutul 35, Drăghiceanu a centrat perfect pentru Popescu, care a lovit bara, irosind o șansă mare a Reșiței de-a deschide scorul. Ultima ocazie a Reșiței din prima repriză i-a aparținut lui Drăghiceanu, al cărui șut din lovitură liberă a fost prins de portarul Denis Rusu. S-a intrat la pauză cu 0-0, după o primă repriză în care Reșița ar fi putut deschide scorul în cel puțin două rânduri.

În repriza a doua s-a văzut experiența superioară a ligii secunde la Unirea Slobozia, care a reușit să echilibreze jocul și chiar să aibă o posesie a mingii prelungită. Prima ocazie clară a Sloboziei din această partidă a fost și fructificată în minutul 61 de către Constantin Toma, al cărui șut deviat de zid din lovitură liberă s-a dus în poarta Reșiței, portarul Contra fiind prins pe picior greșit. Slobozia a avut șansa trei minute mai târziu să majoreze avantajul, dar șutul lui Laurențiu Vlăsceanu din interiorul careului s-a dus în transversala porții apărate de Mario Contra. Cu toate că era condusă, Reșița n-a mai reușit până la finalul jocului să-și creeze vreo ocazie majoră, iar echipa din Valea Domanului rămâne cu jocul bun prestat doar în prima repriză. În prelungiri, Serge Ekollo de la Unirea Slobozia a fost eliminat.

CSM Reșița: Mario Contra, Ciprian Rus, Nicușor Fota, Alin Dudea, Marian Drăghiceanu, Gabriel Gomboș, Bogdan Szijj, Ionuț Popescu, Alexandru Negru, Ionuț Cristea și Andrei Răuță. Rezerve: Ionuț Rus, Sergiu Rimovecz, Alexandru Sabău, Cristian Domil, Vlad Chera, Sebastian Velcotă, Mihai Dolghi și Flavius Cega.

Unirea Slobozia: Denis Rus, Andrei Aioanei, Dmytro Pospielov, Constantin Toma, Ionuț Coadă, Cristinel Pacionel, Cosmin Atanasi, Serafim Cojocari, Nkama Afalna și Laurențiu Vlăsceanu.

În etapa a II-a, CSM Reșița va juca duminică, 13 august, de la ora 12, în deplasare, cu Ceahlăul Piatra Neamț. Slobozia va întâlni în următorul meci Viitorul Pandurii Tâgu Jiu.

JCS-Ștefan Moraru