Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a remizat sâmbătă, 30 noiembrie, scor 1-1, cu formația Universitatea Cluj, în etapa a XX-a a Ligii 2.  Echipa pregătită de Dorinel Munteanu a reușit să obțină un punct, la fel ca în etapa precedentă, când a terminat la egalitate, scor 3-3, în deplasarea de la Snagov. CSM Reșița a ajuns deja la nouă meciuri consecutive fără victorie, dar va avea șansa să întrerupă această serie negativă în partida din etapa viitoare, cu CS Mioveni.

După mai multe încercări nereușite, CSM Reșița a reușit să deschidă scorul în minutul 20. Daniel Vădrariu a centrat din corner, Daniel Ene a trimis cu capul, mingea a fost respinsă în față de portar, același Ene a șutat din câțiva metri, marcând astfel pentru 1-0 în favoarea trupei lui Dorinel Munteanu. În minutul 30 Alexandru Pop de la U Cluj a lovit bara printr-o execuție frumoasă. Trei minute mai târziu a avut loc o dublă ocazie uriașă pentru CSM Reșița. În primă fază, portarul clujenilor a deviat ușor mingea, care a lovit transversala, după un șut foarte bun al lui Cristian Danci. Reșițenii au mai avut apoi o ocazie, însă balonul a fost trimis puțin pe lângă poartă de Gelu Velici. La ultima fază a primei reprize, Gavra a trimis din lovitură liberă un șut puternic, dar Horvat a fost la post și a respins mingea în lateral.

În partea secundă a meciului tot reșițenii au fost mai periculoși. Dragoș Săulescu a trimit mingea în plasa laterală, iar Emanuel Dat a șutat periculos din afara careului. În minutul 64 a venit și golul egalizator pentru U Cluj. Victor Dican a egalat pentru formația pregătită de Adrian Falub. Până la finalul partidei ambele echipe nu și-au mai creat ocazii foarte mari de gol, iar jocul s-a încheiat cu U Cluj în atac, încercând să marcheze golul al doilea. După acest rezultat de 1-1, Reșița a rămas pe locul 17, cu 18 puncte obținute în 19 partide. Universitatea Cluj se află la mijlocul clasamentului și are șase puncte în plus față de rosso-neri. La acest joc, reșițenii au fost încurajați de aproximativ 50 de suporteri ai Guardei Ultra.

CSM Reșița:  Pavel Horvat, Lorenzo Acka, Marco Ehmann, Bruno Vasiu, Daniel Vădrariu, Dragoș Săulescu, Cristian Danci, Călin Cristea (C.), Emanuel Dat, Daniel Ene și Gelu Velici. Rezerve: Zimmermann, Răducan, Vlădia, Breșneni, Lazăr, Cioablă și Poiană.

U Cluj: Dur Bozoancă, Gomes, Crăciun, Telcean, Inacio, Dican, Ceitil, Rafa, Pîrvulescu, Gavra și A. Pop. Rezerve: Gorcea, Mihalcea, Kay, Guedj, Takacs, Burghele și Taub.

Ultimul meci al Reșiței în anul 2019 va fi sâmbătă, 7 decembrie, acasă, de la ora 11:00, cu CS Mioveni.

Ștefan Moraru