Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În etapa a IV-a a Ligii 2, CSM Reșița va întâlni sâmbătă, 24 august, în deplasare, de la ora 11:00, formația Daco-Getica. Rosso-nerii vin după un succes cu scorul de 3-1 în fața echipei Pandurii Târgu Jiu, în timp ce Daco-Getica a obținut un succes la limită pe terenul Politehnicii din Timișoara.

Reșița a arătat o formă foarte bună în acest început de sezon, lucru care se vede și în clasament. Venită din Liga 3, echipa pregătită de Leontin Doană se află pe locul 4 cu șapte puncte acumulate, la două puncte distanță de formațiile de pe primele trei locuri: SCM Gloria Buzău, UTA Arad și Turris Turnu Măgurele. (toate aceste formații au câte nouă puncte). Daco-Getica nu are un început de sezon foarte reușit, fiind poziționată deocamdată pe locurile retrogradabile. În cazul unui succes cu Daco-Getica, jucătorii reșițeni vor avea un moral și mai bun înainte de partida de acasă împotriva echipei cu cel mai sonor nume din Liga 2, Rapid București. Partida cu giuleștenii va fi duminică, 1 septembrie, de la ora 13:30, pe stadionul din Valea Domanului. Rapidul ocupă în acest moment locul 9 în clasament.

„După cum se știe, Daco-Getica a câștigat la Timișoara în etapa trecută și a acumulat primele trei puncte. Din păcate, noi avem probleme de lot pentru acest joc. Laurențiu Breșneni s-a accidentat la jocul cu Pandurii, iar Cristi Danci are un eveniment în familie. Drept urmare, ne vor lipsi la meciul cu Daco-Getica cei doi mijlocași centrali ai noștri. Deocamdată, jucătorii nu resimt oboseala, ba din contră, cu fiecare meci pe care-l jucăm, elevii mei încep să-și intre în ritm. Băieții s-au pregătit foarte bine și în această săptămână și sperăm că vom presta un joc cât mai bun cu Daco-Getica. Ne dorim să ne întoarcem acasă cu cel puțin un punct. Toate meciurile sunt dificile în Liga 2 și se pare că echipele nou-promovate joacă foarte bine în acest început de campionat. Deocamdată nu mă gândesc la meciul cu Rapid, mă concentrez 100% la jocul de sâmbătă. Totuși, sunt sigur că la meciul cu Rapid stadionul va fi plin”, a declarat antrenorul Leontin Doană.

Unul dintre cei mai constanți jucători ai echipei, Dragoș Săulescu, a spus: „După părerea mea, o să fie un meci foarte greu cu Daco-Getica, iar din câte știu au în componența lotului mulți juniori. Sunt și patru sau cinci jucători seniori în echipă, dar noi ne-am propus să câștigăm acest meci. În acest moment ne gândim doar la meciul cu Daco-Getica, iar legat de cel cu Rapid cred că vom avea 10 000 de fani în tribune și sunt sigur că suporterii reșițeni vor fi al 12-lea jucător pentru noi”.

Ștefan Moraru