Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a mai înființat o secție în cadrul clubului, cea de baschet, iar în cel mai scurt timp copiii care practică acest sport vor fi legitimați, conform prevederilor Federației Române de Baschet!

Cred că este un proiect foarte bun, încercăm să ne înscriem anul acesta în Campionatul Naţional şi să ne calificăm la turneul final. La ora actuală avem grupe de U 14 şi U 16, am avut şi fete, dar le-am pierdut pe timpul pandemiei. Acum încep să revină şi ele. Înainte de pandemie veneau circa 60 de copii şi tineri, acum mai vin în jur de 30. Am reînceput activitatea de acum două luni, de când s-au deschis terenurile. Acum facem zilnic două ore de antrenament cu cei mari şi de trei ori pe săptămână cu cei mici. Cei mai mulţi jucători pe care îi avem sunt de la Colegiul Naţional <<Traian Lalescu>>, iar la cei mici avem mai mulţi jucători de la Şcoala nr. 7. Facem în continuare şi înscrieri, atât la cei mici, cât şi pentru grupa de fete. Pornim de la baza piramidei şi încercăm să ajungem chiar campioni, într-un an, doi. Cred că săptămâna asta vom face afilierea, adunăm toate actele şi mergem la Bucureşti pentru legitimări, astfel încât să ne putem înscrie în competiţii. Sper ca la sfârşitul lunii noiembrie să înceapă campionatul. Mi-aş dori să intru în campionat atât cu grupa de U 14, cât şi cu cea de U 16, dar dacă nu se va putea cu amândouă, mergem în competiţie doar cu U 16. Campionatul de baschet se desfăşoară în cadrul unor turnee, sperăm să organizăm şi noi unul. Încă nu ştim unde vom juca, dar sala cea mai potrivită ar fi cea de la Colegiul <<Mircea Eliade>>. Sperăm să putem să ne şi antrenăm acolo, ca să ne obişnuim cu sala, a declarat antrenorul Miodrag Miloievici.

Președintele Cristi Bobar a spus ca Reșița are terenuri de baschet suficiente, iar în cel mai scurt timp copiii vor fi legitimați pentru a putea participa la competiții: A fost ideea domnului primar Ioan Popa să facem şi o secţie de baschet. Secţia are un antrenor din Moldova Nouă, care a jucat şi la Steaua Bucureşti, este foarte pasionat. Sunt mulţi copii, băieţi şi fete, vin la antrenamente şi urmează să le facem legitimaţiile şi toate procedurile cerute de Federaţia Română de Baschet. Avem în oraş aceste terenuri multifuncţionale făcute de Primăria Reşiţa, am zis să profităm de ele şi să facă sport aceşti copii. Mă bucur că avem susţinerea administraţiei publice locale, astfel putem să oferim condiţii bune pentru performanţă, indiferent că vorbim despre fotbal, handbal, lupte, karate sau baschet.

JCS-Ștefan Moraru