Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat fără emoții sâmbătă, 7 mai, scor 5-1, partida de pe teren propriu cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, în etapa a VII-a play-off-ului Ligii 3, Seria a VII-a!

Încă din minutul 20 formația olteană a rămas în zece oameni, după ce fundașul Jorgen de Almeida a faultat din poziție de ultim apărător și a văzut în mod corect cartonașul roșu. Din acea lovitură liberă, rosso-nerii au deschis scorul prin șutul expediat de Valentin Munteanu. Peste doar 10 minute de joc, Reșița și-a majorat avantajul după o fază creată de același Valentin Munteanu, iar un fotbalist gorjean și-a introdus mingea în propria poartă. În minutul 38, Ion Vasluian a făcut 3-0 pentru formația lui Alexa, iar soarta meciului era decisă încă din prima repriză.

CSM Reșița nu s-a relaxat nici în partea secundă și a mai marcat de două ori până la finalul meciului. În minutul 50, Valentin Lazăr și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, Pandurii a redus din diferență în minutul 65, iar Călin Cristea, în prelungiri, a stabilit scorul final de 5-1 pentru Reșița.

Rosso-nerii mai au de disputat două jocuri până la finalul play-off-ului, unul acasă cu CSM Deva, celălalt pe terenul Voinței Lupac, iar apoi vor urma jocurile de baraj pentru promovarea în Liga 2.

„Am întâlnit echipa care ne-a pus cele mai multe probleme în acest campionat, o echipă care acasă a făcut meciuri foarte bune împotriva noastră. Am obținut un punct cu șansă la Târgu Jiu acum două săptămâni, dar acum cred că am obținut o victorie pe deplin meritată. Mă bucură și scorul. Cu siguranță că ne-a ajutat și acea eliminare de la începutul jocului, dar cred că a fost corect acordat acel cartonaș roșu. Am avut ritm, am controlat jocul și cred că este o victorie fără drept de apel obținută de echipa noastră. Dumbrăvița sau Ghiroda joacă pentru primul loc în cealaltă serie. Sunt două echipe bune, cu jucători care au avut ceva de spus cel puțin la nivelul primelor trei ligi. Noi mai avem meciul cu Deva de acasă, deplasarea de la Lupac, iar apoi barajele care vor conta enorm de mult. Tot ceea ce s-a făcut într-un an nu mai contează la baraj. Vom întâlni reprezentantele județelor Timiș și Arad. Acolo este o serie grea, unde se joacă un fotbal bun și trebuie să fim foarte atenți. Nu va fi ușor. Legat de situația lotului, Drăghiceanu nu și-a revenit după meciul cu Lupac, iar Aboubacar are ceva probleme”, a declarat la final antrenorul Dan Alexa.

CSM Reșița: Sebastian Micu, Alexandru Sima, Ștefăniță Manolache, Alin Dudea, Ștefan Bărboianu, Ion Vasluian, Laurențiu Breșneni, Amir Jorza, Valentin Lazăr, Valentin Munteanu și Ndiaye Mediop. Rezerve: Cristian Zimmermann, Sergiu Rimovecz, Ionuț Cioinac, Andrei Mura, Alexandru Negru, Bogdan Szijj, Iulian Ciubotaru, Călin Cristea și Sebastian Velcotă.

Pandurii Târgu Jiu: Mircea Iovincin, Ionuț Moldovan, Jorgen de Almeida, Andy Stancu, Andrei Trosescu, Sean Aerts, Alfred Mensah, Marian Habet, Ovidiu Lupuleț, Horațiu Peia și Nichifor Georgescu. Rezerve: Oprița, Rașoveanu, Stancu, Petre, Afrim, Alberto, Obeng, Dumitrescu și Savu.

În penultima etapă din play-off, CSM Reșița va juca sâmbătă, 14 mai, de la ora 18:00, acasă, cu CSM Deva.

JCS-Ștefan Moraru