Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a remizat sâmbătă, 10 august, scor 1-1, în partida cu CSC Dumbrăvița, disputată pe teren propriu! Fix ca la meciul cu FCU Craiova, Reșița a deschis repede scorul și cu Dumbrăvița!

În minutul 2 al partidei, Lascu a recuperat o minge, a pasat către Burlacu, care nu l-a iertat pe portarul Mikloș. O șansă uriașă de a marca al doilea gol al Reșiței a fost irosită de Lascu câteva minute mai târziu, dar lovitura s-a de cap din 6 metri s-a dus peste poartă. Avantajul rosso-nerilor de pe tabelă nu avea să dureze prea mult, iar în minutul 12, Fabiano Cibi a egalat pentru Dumbrăvița. Formația oaspete, la scorul de 1-1 s-a văzut deja cu obiectivul îndeplinit, iar până la finalul jocului, fotbaliștii lui Stan au tras de timp, profitând și de lipsa de reacție în acest sens a centralului partidei. În minutul 77, jucătorul Răzvan Morariu de la Dumbrăvița a fost eliminat pentru două cartonașe galbene primite. Reșița a mai avut câteva șanse mari de a înscrie, chiar și o bară în prelungiri, dar elevii lui Stoican au luat doar un singur punct din această confruntare.

„Am întâlnit o echipă pragmatică, care s-a apărat destul de bine și care s-a bazat pe faza de contraatac. În acest fel Dumbrăvița a și reușit să egaleze. Aveam mingea în posesie, am dat o pasă greșită, contraatac și apoi gol. Am avut la scorul de 1-0 lovitura de cap a lui Lascu, unde am fi putut face 2-0. Pe final am avut câteva situații de a marca golul câștigător. Îmi doream mult mai mult, chiar dacă am întâlnit o echipă care s-a baricadat în apărare. Trebuia să fim lucizi, să avem mai multe ocazii, dar acesta este fotbalul. Etapa trecută ne-am bucurat cu Craiova și se pare că la meciul cu Dumbrăvița am fost nevoiți să ne mulțumim cu un punct. Am văzut o echipă a Dumbrăviței care s-a apărat foarte bine, care ne-a și surprins de câteva ori pe contraatac. Totuți, am fi putut închide jocul. Legat de maniera de arbitraj, singurul lucru pe care l-aș fi vrut de la centralul partidei a fost ca el să influențeze un pic viteza de joc. Adică, prea mult s-a stat pe jos. Și așa ritmul partidei nu a fost unul cu o viteză foarte mare, iar adversarii au și stat pe jos destul de des. Tocmai de aceea, arbitrul ar fi putut grăbi un pic jocul. Nu căutăm scuze, ne uităm și în ograda noastră și trebuie să vedem ceea ce trebuie să îmbunătățim. Nu mai trebuie să tratăm superficial unele situații.”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

Antrenorul Cosmin Stan, de la CSC Dumbrăvița, a precizat că echipa sa ar fi putut câștiga acest meci. „Mi-am propus să obținem punct sau puncte la Reșița, deci obiectivul a fost îndeplinit. Nu mă așteptam ca Stoican să schimbe primul 11, deci am fost sigur că va juca cu aceeași echipă care a fost cu Craiova. Stoican a făcut două schimbări și din ce am înțeles că una dintre ele a fost forțată. Sincer, îmi pare rău că n-am câștigat, iar când am rămas cu un om în minus, am fi putut marca atunci când un jucător de-al nostru a scăpat singur spre poarta Reșiței. În a doua repriză pot spune că Reșița a fost mai mult în control, dar dacă e să ne uităm și la a doua repriză, cred că am avut mai multe ocazii de gol decât am avut în alte trei jocuri din deplasare din campionatul trecut. Am ratat foarte multe situații tratate cu nonșalanță. Cred că am fi putut câștiga la Reșița.”, a spus Stan.

CSM Reșița: M. Goga – Elton da Silva (Bocșan 46′), Dudea (cpt.), Rimovecz – Al. Negru (Doană 86′), Tucaliuc (Haită 69′), Cioiu, Chera – Lascu, Andr. Burlacu (Ant. Suciu 86′) – M. Angelov (Samake 57′). Rezerve: Dincă – Jerdea, D. Fărăgău, Dolghi.

CSC Dumbrăvița: Mikloș – Burdeț, Zurbagiu (cpt.), Apro – Rz. Morariu, Adam, Salhi, Martinov (Scutaru 86′), Cibi (Ristin 86′) – Paulevici (Vasluian 62′), Modan (Sofran 81′). Rezerve: Trifon – Ghinescu, Pădurariu, Anișorac, Bg. Sima. Eliminat: Răzvan Morariu 77′ (cumul de cartonașe galbene).

Pentru CSM Reșița urmează meciul din Cupa României de miercuri cu Ghiroda și Giarmata Vii, iar în etapa a III-a din Liga 2 va juca, pe Ghencea, cu CSA Steaua.

JCS-Ștefan Moraru