Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Fotbaliștii de la CSM Reșița au efectuat luni, 17 ianuarie, primul antrenament din 2022!  De la prima ședință de pregătire a lipsit antrenorul Dan Alexa, care mai avea de stat o zi în carantină, iar antrenamentul a fost condus de staff-ul tehnic al acestuia!

În această perioadă, rosso-nerii se vor pregăti pe plan local, la baza din Valea Domanului, pentru ca în luna februarie să efectueze un stagiu de pregătire de zece zile în Antalya (Turcia).

„La primul antrenament din acest an au fost prezenți 24 de jucători, iar alți doi sunt învoiți. Este vorba despre Mediop și Pedro Henrique. Ultimul a fost depistat pozitiv pe aeroport în Brazilia și va lipsi două săptămâni. La capitolul achiziții aș vrea să menționez faptul că am semnat cu fundașul central Antoniu Manolache. Aveam nevoie de încă un jucător în centrul apărării, iar Manolache este un fotbalist tânăr, în vârstă de 21 de ani, împrumutat de la Petrolul Ploiești. Acesta a fost și căpitanul acestei echipe și sper să ne ajute să ne atingem obiectivul, adică promovarea. Programul de pregătire din această iarnă este făcut și sperăm să nu ne încurce această pandemie. Săptămânile acestea ne vom antrena la baza proprie din Valea Domanului. Legat de jocurile amicale, pe data de 24 ianuarie vom disputa un meci de pregătire cu Buziaș, iar pe 5 februarie vom întâlni Poli Timișoara. Ambele jocuri le vom disputa acasă. Pe data de 11 februarie vom pleca în cantonament timp de zece zile în Antalya, unde vom mai disputa încă trei sau patru meciuri amicale. Nu avem încă stabilite adversarele, urmează să vedem ce echipe vor fi disponibile. În acea perioadă vor fi foarte multe echipe în pregătire acolo, din Rusia și din alte țări, unde campionatele încep un pic mai târziu. Este posibil să jucăm și împotriva unei echipe din România din Liga 3, deoarece și Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați se vor afla în pregătire în Antalya. Am ales această destinație pentru pregătirea de iarnă pentru că sunt terenuri bune și avem nevoie să pregătim sezonul ca și când am fi la Liga 2. Acest lucru le-am spus și jucătorilor. Chiar dacă suntem încă în Liga 3, condițiile de la echipă atât financiare, cât și cele legate de infrastructură sunt pentru Liga 2. Nu avem voie să ratăm promovarea, deoarece atunci va fi o problemă foarte mare pentru club, dar și pentru jucători. După ce vom veni din Turcia s-ar putea să mai efectuăm un amical, dar acest lucru vom mai vedea. Totul depinde de cum este mulțumit Dan Alexa de jucători. Am stat puțin de vorbă cu jucătorii și le-am transmis faptul că ei trebuie să realizeze că sunt într-un club unde toată lumea își dorește performanță. Avem suporteri, iar dacă vom ajunge în Liga 2 vom juca meciurile de acasă cu câteva mii de oameni în tribună. Deocamdată au plecat de la echipă patru jucători, este vorba despre Stăiculescu, Iana, Matiș și Cătălin Ion. Vom mai vedea în zilele următoare dacă vom mai rezilia cu unul sau doi jucători. Suntem în discuții cu încă un fundaș central, dar vom vedea în această săptămână dacă îl vom aduce sau nu”, a declarat Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

Antrenorul rosso-nerilor a lipsit de la prima sedință de pregătire. „Dan Alexa nu a fost la primul antrenament. El a fost plecat câteva zile în străinătate și luni a fost ultima zi a lui de carantină. Este într-un apartament din Reșița, iar marți dimineață va fi prezent la antrenament. În prima zi de pregătire, antrenamentul a fost condus de staff-ul lui, de cei doi secunzi și de preparatorul fizic”, a mai precizat Bobar.

La primul antrenament au fost prezenți jucătorii: Sebastian Micu, Cristian Zimmermann, Paul Mereu, Marius Avram, Sergiu Rimovecz, Cornel Ardei, Ștefan Bărboianu, Iulian Ciobotaru, Bogdan Szijj, Nicușor Fota, Alexandru Sima, Ion Cioinac, Amir Jorza, Călin Cristea, Laurențiu Breșneni, Sebastian Velcotă, Marian Drăghiceanu, Ion Vasluian, Valentin Munteanu, Andrei Mura, Alexandru Negru, Aboubakar Gakou, Antoniu Manolache și Veka.

JCS-Ștefan Moraru