Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Trupa lui Alexa și Bobar a pierdut la loviturile de departajare împotriva echipei CSC Dumbrăvița, meci contând pentru accederea în Liga 2.  Scorul după 120 de minute a fost de 1-1, iar Dumbrăvița s-a impus la penalty-uri cu 4-2!

A fost o primă repriză echilibrată, în care rosso-nerii n-au arătat mare lucru, singura ocazie fiind lovitura de cap a lui Mediop trimisă slab pe spațiul porții oaspeților. În debutul reprizei secunde, Olaru a adus liniștea în Valea Domanului și a înscris pentru Dumbrăvița. Reșița a forțat, iar după mai multe ocazii irosite a reușit să egaleze în minutul 86, atunci când Marian Drăghiceanu a șutat puternic din colțul careului mare. S-a intrat în prelungiri, unde ambele echipe parcă așteptau loviturile de departajare. La penalty-uri Făgărășanu, Ghinescu, Olaru și Gologan au înscris pentru Dumbrăvița, în timp ce de la Reșița au marcat Cioinac și Drăghiceanu. Au ratat doi dintre cei mai experimentați jucători, Cristea și Munteanu. Astfel, Dumbrăvița a promovat în Liga 2, în timp ce Reșița va mai rămâne cel puțin un an în Liga 3, deși la ce salarii și condiții a oferit primăria, Bobar, Alexa și echipa trebuiau să defileze până în Liga 2!

CSM Reșița: Micu, Bărboianu, Manolache, Sima, Munteanu, Vasluian, Breșneni, Velcotă, Jorza, Mediop și Lazăr. Rezerve: Zimmermann, Fota, Cristea, Cioinac, Negru, Mura, Rimovecz, Ciubotaru și Drăghiceanu.

„Din păcate, am pierdut un an de zile. N-am reușit să promovăm. Am ratat situații incredibile, am lovit bara și am ratat de trei ori singuri cu portarul. Un an de zile n-am pierdut un joc, nici acum nu am pierdut în timpul regulamentar, dar formatul este de așa natură încât poți să nu promovezi. Felicit Dumbrăvița pentru efortul de depus și pentru promovare. Nu știu ce urmează pentru noi. Este un moment greu, jucătorii au plâns în vestiar. Din punctul meu de vedere, am fi meritat să promovăm”, a declarat Dan Alexa, antrenorul Reșiței.

Echipa de handbal, care a promovat pe merit în Liga Națională și este formată în mare parte din reșițeni, a fost dată la o parte de autoritățile din Reșița. Pe când la fotbal s-au investit foarte mulți bani în fotbaliști aduși din toată țara și într-un antrenor cu nume, iar rezultatul este ratarea promovării în fața unei echipe, Dumbrăvița, care are în componență jucători de diferite profesii.

„Trebuie să ținem cont că noi suntem o echipă cu jucători care lucrează. Jumătate de echipă lucrează. Am avut jucători care în dimineața jocului cu Reșița au fost la muncă. Și nu muncă ușoară, muncă în construcții! Era clar că în prelungiri Reșița va fi mai proaspătă, a venit cu elan peste noi, dar ne-am descurcat. Am ajuns la penalty-uri, unde zic eu că am avut noroc. Trebuie să fim corecți și să spunem că Reșița putea face 2-1 în multe situații, dar acesta este fotbalul. Am avut emoții doar în primele 120 de minute, la penalty-uri am fost liniștit. Nu știu dacă avem forța să rezistăm în Liga 2, dar acum ne bucurăm de promovare”, a declarat Cosmin Stan, antrenorul de la CSC Dumbrăvița.

Întrebare de baraj: Se mai poate înscrie CSM Reșița cu echipa de handbal în Liga Națională, acum după ce s-a terminat cu fotbalul, sau este prea târziu?

JCS-Ștefan Moraru