Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a fost învinsă joi, 12 octombrie, de prim-divizionara UTA, arădenii câștigând cu 4-1 în fața trupei lui Flavius Stoican!

Cooper a deschis scorul pentru UTA în minutul 19, Tudor Cociș a egalat pentru Reșița, Cornel Ardei și-a dat autogol și i-a adus pe arădeni în avantaj, pentru ca Andrei David și Albert Stahl să mai introducă de două ori mingea în poarta rosso-nerilor.

Francisc Cristea l-a supărat pe Stoican, după ce fotbalistul l-a jignit pe arbitru și a fost eliminat.

„Un meci frumos, au fost și câteva ocazii, am încercat ca să vedem la ce nivel suntem față de o echipă de Liga 1. Au fost și momente bune, într-adevăr o posesie a lor mai mare, sunt o echipă mai bună, însă doar așa putem ajunge și noi la nivelul echipelor de prim eșalon. Au fost și jucători noi pe care am vrut să îi văd și să le dau minute, chiar dacă în meciuri amicale, am introdus jucători tineri, jucători pe care i-am încercat pe anumite poziții ca să vedem cum se descurcă. Una peste alta, a fost un antrenament reușit. O să avem și sâmbătă un amical cu cei de la U Cluj, tot o echipă de Liga 1. Sunt meciuri benefice, văd și jucătorii pe care-i antrenez ce au de făcut și cred că sunt conștienți și ei că au mult de muncă. Țin foarte mult ca în pauzele competiționale, și când avem timp, să jucăm și meciuri amicale, chiar și cu echipe bune. Jocul îți dă încredere, jocul îți arată la ce nivel te afli. În campionat ne dorim să ieșim din zona retrogradării, pentru că obiectivul nostru este menținerea în liga a doua. Nu este ușor, echilibrul valoric în liga a doua se simte. Cu Tunari ne batem pentru a evita zona respectivă și atunci este important să câștigăm această partidă. Și apoi încrederea în forțele jucătorilor o să fie din ce în ce mai mare. Poate că este cel mai important meci al sezonului, acesta cu Tunari. Ne trebuie victorie, ne trebuie trei puncte, mult mai puțin mă interesează jocul, cât mă interesează victoria. Astfel de meciuri se câștigă, nu se joacă. Sunt supărat pe Cristea, pentru că nu se face, chiar dacă e un meci amical. Dacă arbitrul ia o decizie, nu poți să o mai întorci. Nu poți să ai comportamentul ăsta, chiar dacă el a zis că nu l-a apostrofat, dar gesturile contează foarte tare și un gest ca ăsta poate să lase echipa în 10 oameni într-un meci oficial și să plătim.”, a spus Flavius Stoican, după amicalul cu UTA.

CSM Reșița: I. Rus (Căpățînă 46′) – Cega (Ndiaye 75′), Ardei, Andr. Răuță (Lascu 75′), Al. Sabău (Chera 46′) – Dudea (Andr. Burlacu 75′) – Laur. Maxim (Cociș 46′), Fărăgau (Domil 46′), Velcotă (Fr. Cristea 46′, I. Popescu 55′), Al. Negru (Gomboș 55′) – Cip. Rus (Godwin 46′). Antrenor: Flavius Stoican.

UTA: Kucher (L. Roșu 78′) – Rodrigues (Căpușă 46′), Conte (Iurasciuc 61′), Markov (Fabry 46′), Dumitrașcu – Carp – Micovschi (Stahl 46′), Marku, Holst, Ofosu (A. David 46′) – Cooper (Leidsman 46). Antrenor: Mircea Rednic.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Sorin Mihancea