CSM Reșița a învins Pandurii pe noul gazon din Valea Domanului - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat vineri, 14 august, cu scorul de 3-2, amicalul cu Pandurii Târgu Jiu. Cu ocazia acestei partide amicale, rosso-nerii au inaugurat și noul gazon de pe stadionul din Valea Domanului, care arată foarte bine! Pentru echipa reșițeană au marcat Andrei Dumitraș, Cristian Danci și Victoraș Astafei, iar oaspeții au punctat prin Sebastian Velcotă și Martin Remacle!

„A fost un bun joc de pregătire și din punctul nostru de vedere suntem în grafic. Este îmbucurător faptul că am reușit să marcăm de trei ori și să ne creăm destule situații de poartă. Este supărător, în schimb, faptul că am primit două goluri pe niște naivități, în niște momente în care controlam jocul. Sperăm să eliminăm cât mai multe greșeli din jocul nostru până la ora de începere a campionatului și pot spune că avem nevoie de mai multă luciditate în fața porții. De asemenea, avem nevoie de un fundaș central. Sperăm ca Bruno Vasiu să-și revină cât mai repede pentru că avem nevoie de el. Mai avem săptămâna viitoare un test, cu FC Universitatea Craiova, care ne va arăta ceea ce am făcut pe parcursul unei luni de zile. Va fi un joc care ne va arăta ceea ce am îmbunătățit și unde mai avem de lucrat. Referitor la acest aspect, știu ce înseamnă fotbalul în Reșița. Sunt conștient că trebuie să obțin rezultate și doar rezultatele mă vor ține aici. Nu este nevoie să-mi amintească nimeni acest lucru. În primul rând trebuie să formăm o echipă, lucrăm deja de o lună de zile și pot spune că jucătorii sunt la un nivel bun cu pregătirea fizică. De acum trebuie să punem la punct aspectele tehnice și tactice. Sunt foarte mulțumit de teren, gazonul arată impecabil și sperăm să ne ridicăm ca joc la nivelul suprafeței. Este un gazon care ne permite să facem posesie, cred că acest lucru s-a și văzut în primele 60 de minute. Trebuie să fim un pic mai atenți pe faza de apărare și pe fazele de contraatac ale adversarilor”, a declarat Alex Pelici, antrenorul echipei CSM Reșița.

Președintele Cristi Bobar a constatat că mai sunt unele lucruri de pus la punct în jocul echipei și a oferit și câteva detalii despre noul format la Ligii 2: „A fost un meci util și este important ca Alex Pelici să aleagă un prim 11 ideal, ca să spun așa. Se vede că mai avem unele lucruri de pus la punct și până pe data de 5 septembrie sper ca totul să fie în regulă. Am avut o videoconferință cu președintele FRF, cu Răzvan Burleanu, în care ne-a dat mai multe sfaturi de management și ceea ce trebuie să facem în această perioadă. S-a supus la vot și un alt sistem de Liga 2, un sistem cu play-off. Primele șase echipe vor juca play-off, iar apoi vor fi două grupe unde se va desfășura play-out-ul. Este un sistem nou, majoritatea președinților de club l-au agreat. Un aspect de luat în seamă este acela că vor fi meciuri mai puține și este clar faptul că viitorul sezon nu va fi atât de costisitor. Am făcut un calcul scurt și CSM Reșița ar economisi 30-35 000 de euro pe an, cu tot cu testele pentru coronavirus. Săptămâna viitoare, mai exact pe data de 18, va fi organizată o ședință în care ni se va confirma dacă se va adopta acest sistem”.

CSM Reșița: Alberto Cobrea, Caius Lungu, Andrei Dumitraș, Alin Dudea, Daniel Vădrariu, Laurențiu Breșneni, Cristian Danci, Vlad Chera, Emanuel Dat, Laurențiu Buș și Daniel Ene.

Au mai jucat: Cristian Zimmermann, Luis Spînu, Bogdan Szijj, Lorenzo Acka, Ionuț Găman, Sergiu Rimovecz, Alin Țegle, Deivydas Matulevičius, Denis Jivan, Robert Boboc, Victor Astafei și Adrian Ilie.

Pandurii Târgu Jiu: Eduard Simionescu, Horațiu Peia, Andrei Gal, James Okeke, Alexandru Cuțitoiu, Remacle Martin, Andrei Dobre, Rafael Zaborowski, Stevan Gonna, Adrian Tănăsoiu și Sebastian Velcotă.

Săptămâna viitoare, CSM Reșița se va deplasa la Severin pentru amicalul cu FC Universitatea Craiova.

JCS-Ștefan Moraru