Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița s-a impus cu scorul de 5-0 în partida de pe teren propriu cu AFC Voința Lupac, în etapa a VI-a a Ligii 3, Seria a VII-a!

Elevii lui Dan Alexa n-au avut nicio emoție în fața colegei de serie, iar soarta meciului a fost decisă încă din primul sfert de oră al partidei. Rosso-nerii au deschis scorul în minutul 13 prin Mediop cu capul, dintr-o centrare a lui Vasluian. După doar un minut de joc, Reșița și-a majorat avantajul prin Vasluian, care l-a învins portarul Trașcă printr-un șut din colțul careului mare. În minutul 16, Valentin Munteanu a făcut 3-0 din interiorul careului, assist Mediop. Spre finalul primei reprize, Velcotă a marcat al patrulea gol al Reșiței cu un șut din afara careului. În debutul reprizei secunde fotbaliștii lui Alexa au închis tabela la scorul de 5-0, când Laurențiu Breșneni a înscris cu capul din centrarea lui Călin Cristea, în urma unei lovituri de la colțul terenului.

Urmează pentru Reșița ultimele trei meciuri înainte de jocurile de la baraj, iar rosso-nerii vor întâlni în această ordine echipele: Pandurii Târgu Jiu (acasă), CSM Deva (acasă) și Voința Lupac (în deplasare).

„A fost un joc la discreția noastră, iar meciul a fost controlat de noi încă de la început. Am început bine meciul, am și înscris repede, iar din minutul 16 era deja 3-0. Mă bucur pentru rezultat și pentru evoluția echipei și aveam nevoie de o victorie categorică după cele două egaluri cu Pandurii și Deva. Ne-am regăsit ritmul și sunt mulțumit în mare de tot ceea ce s-a întâmplat la acest meci. Urmează două meciuri acasă, iar în acest moment lucrurile sunt clare, nu mai putem pierde locul I. Am câștigat seria. Ne așteaptă meciuri grele cu Pandurii și Deva, dar le vom trata foarte serios. Ne așteaptă apoi barajul și trebuie să fim într-o formă bună. Legat de lot, am jucat pe final aproximativ 15 minute în 10 oameni deoarece n-am vrut să risc cu Drăghiceanu. A simțit o durere la picior și n-am vrut să riscăm să se accidenteze mai grav”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

Boșco Vișatovici, antrenorul Voinței Lupac, a spus la final: „A fost un joc dominat de echipa gazdă. Felicit băieții mei doar pentru efortul depus ca să spun așa și pot spune că au intrat pe teren deconectați de la joc. Am întâlnit cel mai solid adversar și este meritată victoria Reșiței. Scorul reflectă fix ceea ce s-a întâmplat pe teren. Sunt supărat pe unii dintre băieții mei. Nu putem trata chiar așa jocurile pentru că încă n-am intrat în vacanță. Mai avem meciuri de disputat, iar dacă unii vor continua cu aceeași atitudine în joc, din păcate pentru ei, ne vom strânge mâna la finalul campionatului. Nu te poți prezenta într-un meci oficial în așa mod. Urmează vineri jocul de la Deva și sper ca până atunci vor înțelege jucătorii mei că mai avem meciuri de disputat și trebuie să se prezinte cu o altă atitudine”.

CSM Reșița: Sebastian Micu, Ștefan Bărboianu, Alin Dudea, Nicolae Sima, Valentin Munteanu, Laurențiu Breșneni, Ion Vasluian, Călin Cristea, Sebastian Velcotă, Valentin Lazăr și Ndiaye Mediop. Rezerve: Cristian Zimmermann, Nicușor Fota, Sergiu Rimovecz, Ștefaniță Manolache, Marian Drăghiceanu, Amir Jorza, Alexandru Negru, Ionuț Cioinac și Andrei Mura.

Voința Lupac: Dragoș Trașcă, Flavius Lucica, Dragoș Circa, Bogdan Bărbulescu, Andreea Săndescu, Cristian Danci, Andrei Vaștag, Emanuel Jinga, Vichente Marcu, Alexandru Giurică și Demetris Cristodulo. Rezerve: Cătălin Căpățână, Denis Jivan, Denis Arjocan, Milorad Banac, Robert Dalea și Flavius Cega.

În etapa a VII-a din play-off, CSM Reșița va juca sâmbătă, 7 mai, de la ora 18:00, acasă, cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. De cealaltă parte, Lupacul va juca vineri, 6 mai, de la ora 18:00, în deplasare, cu CSM Deva.

JCS-Ștefan Moraru