CSM Reșița a câștigat fără probleme cu Ripensia Timișoara! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a încheiat anul 2020 cu o victorie, după ce a trecut sâmbătă, 5 decembrie, cu scorul de 2-0 de Ripensia Timișoara!

Jucătorii lui Minteuan au intrat pe teren deciși să câștige meciul, iar minutul 14 au dechis scorul prin Victoraș Astafei, dintr-o centrare a lui Bogdan Szijj. Trei minute mai târziu același Astafei ar fi putut face dubla, pentru ca apoi Dudea și Dumitraș să rateze și ei șansa să ducă scorul la 2-0. Finalul primei reprize i-a găsit pe rosso-neri tot în atac, care au reușit să înscrie golul al doilea, în minutul 40, prin Laurențiu Breșneni.

În partea secundă a meciului, Reșița a fost periculoasă prin Cristi Danci și Laurențiu Buș, dar scorul de pe tabelă a rămas neschimbat. Așadar, Reșița s-a impus cu 2-0, într-un joc în care Ripensia a amenințat poarta lui Cobrea de puține ori. Acesta a fost ultimul joc al rosso-nerilor din 2020, care au intrat în vacanță imediat după acest joc. Reunirea echipei este programată pentru data de 11 ianuarie.

„Acesta a fost cel mai greu joc de când am venit la Reșița, ținând cont că este ultimul din acest an. Am întâlnit de-a lungul carierei mele momente de acest gen și am încercat să-i mențin concentrați pe jucători. Sunt foarte bucuros că au ținut cont de ceea ce am spus și că au tratat meciul cu maximă seriozitate. Mă bucur că am câștigat și nu am primit gol. Totuși, sunt puțin supărat că am tratat unele faze de poartă cu prea multă superficialitate și acest lucru nu se face. Nu aveam voie să tratăm astfel unele faze. Consider că am jucat foarte bine acest meci, am fost motivați, am reușit să facem un pressing foarte agresiv și de aceea îi felicit pe băieți. Nu aș fi dorit să vină această pauză, echipa este în acest moment într-o formă foarte bună și îmi doresc mult mai mult de la acest lot deoarece are valoare și potențial. Poate doar mental jucătorii sunt un pic blocați, dar în ultima perioadă și-au mai revenit puțin. Am fi putut obține mai multe puncte, dar vom vedea de la anul ce va fi”, a declarat Alin Minteuan, antrenorul CSM Reșița.

CSM Reșița: Cobrea, Dudea, Acka, Szijj, Danci, Breșneni, Dat, Dumitraș, Buș, Astafei și Ilie. Rezerve: Zimmermann, Ciobanu, Rașoveanu, Popescu, Chera, Brînzan, Matulevicius și Mihaly.

Ripensia: Dobre, Lalic, Burdet, Sokovic, Vasluian, Macritchi, Fridrich, Călin, Stoi, Tudorache și Rogac.

După victoria de azi, Reșița face 18 puncte și ocupă momentan locul 13 în Liga 2.

JCS-Ștefan Moraru