Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Fetele de la CSM Caransebeș au debutat cu un succes în sezonul 2024-2025 al Divizie A2 Vest, 3-1 cu CSU Poli Timișoara!

După ce în prima etapă au stat, voleibalistele pregătite de prof. Laura Andrei au jucat în sala proprie cu CSU Poli Timișoara. A fost un joc echilibrat doar în primele două seturi, după care experiența și valoarea celor de la CSM Caransebeș și-au spus cuvântul. Totuși, s-a văzut încă, în destule faze, lipsa de omogenitate a CSM-ului, echipă care s-a întărit cu multe jucătoare noi în acest sezon, inclusiv cu două straniere. Iar Jessica Dantas și Lauren Weaver nu au dezamăgit, fiind alături de libero-ul Carla Dragomir, și ea adusă tocmai de la adversara de sâmbătă, printre cele mai bune. S-a terminat 3-1 pentru caransebeșence, pe seturi 25-23, 23-25, 25-19, 25-15.

„Ne lipsesc jocurile de pregătire, a fost primul joc oficial și a fost foarte greu, acum că ne-am întărit toate echipele vor să ne bată sau măcar să ne pună probleme. A fost un joc ezitant la început deoarece abia acum ne-am format o nouă echipă, una frumoasă, peste câteva etape jocul nostru va fi altfel, se va îmbunătăți pentru că fetele nu sunt încă omogene, dar când se vor omogneiza totul va merg foarte bine. Avem nevoie de multe jocuri. Mi-a plăcut Lauren (Weaver-n.r.), chiar dacă nu i-a mers serviciul a făcut cele mai multe puncte din serviciu, pe fileu a fost foarte atentă și agilă și a făcut diferența chiar când trebuia.”, a spus la final prof. Laura Andrei.

CSM Caransebeș: Andrada Drăghina, Jessica Dantas, Lauren Weaver, Roxana Valagiurgi, Maria Moraru, Denisa Popa, Carla Dragomir, Iris Mărgineanțu, Maria Țițirigă, Naomi Brehuescu, Nicoleta Arjoc, Maria Pascal, Maria Boska.

CSU Poli Timișoara: Tudor, Străuți, Catargiu, Ghimpău, Stancu, Florea, Milotin, Crișan, Albu, Vișan, Pop. Antrenor: prof. Cerasella Șerban.

Antrenoarea de la CSM Caransebeș se gândește deja la jocul din etapa cu numărul 3, când elevele ei vor juca în deplasare la CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, echipă retrogradată din prima ligă: „Seria de vest este una dificilă, toate echipele s-au întărit. Etapa viitoare mergem la Târgu Mureș, care anul trecut au fost în prima ligă și vor din nou să promoveze, va fi un meci greu, așa cum vor fi toate!”

În celelalte jocuri de sâmbătă din seria Vest a Diviziei A2 de volei feminin Corona Brașov a trecut cu 3-1 de CSU Oradea, iar Tîrgu Mureș a câștigat fără emoții, 3-0, în deplasarea de la CS Mara Volei Baia Mare. CSM Timișoara a stat în această etapă.

JCS-R.M.

Adaugă comentariu