Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Nu ne întrebăm noi, ci consilierii locali ai PNL care susţin că au votat bugetul Caransebeşului chiar dacă are lacune, transmiţând primarului Borcean, printr-un comunicat trimis presei, că „orice derapaj bugetar al Primăriei va fi sancționat“!

Mai mult, aleşii locali ai PNL Caransebeș spun că bugetul de 62 de milioane de lei se datorează măsurilor luate de Guvernul PNL condus de Ludovic Orban, „care a mărit la 63 la sută cota din impozitul pe salarii care să revină primăriilor, asta după ce Guvernul Dăncilă reducea în 2019 veniturile administrațiilor locale și le aducea în situația de a reduce sau chiar stopa unele investiții“.

Aceiaşi consilieri afirmă că deşi au votat bugetul municipiului Caransebeș, sunt de părere că acesta poate fi îmbunătățit, pentru că are unele lacune.

„Ne întrebăm, de exemplu, cum va funcționa Clubul Sportiv Municipal Caransebeș, când în bugetul pe acest an a fost alocată o sumă doar pentru cheltuielile salariale? Asta este viziunea privind acest club sportiv? Doar salarii pentru angajați și niciun leu pentru secțiile din cadrul clubului, pentru sportivi și sportive, pentru cei care-i antrenează? S-a înființat un club doar pentru ca niște persoane să aibă un job călduț și bine remunerat? Sperăm că e doar o scăpare a inițiatorului proiectului de buget. Consilierii locali ai PNL Caransebeș îi asigură pe cetățenii municipiului că vor fi foarte atenți la orice cheltuieli sau alocări bugetare propuse de Primăria Caransebeș, pentru ca banul public să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie, la nevoile stringente ale cetățenilor, nu doar la cele ale unui anumit grup de interese, iar orice derapaj bugetar al Primăriei va fi sancționat“, se arată în comunicatul de presă al PNL Caransebeş.

A venit imediat și replica primarului Felix Borcean pentri colegii liberali: „Ca să alungăm orice urmă de îngrijorare a domnilor consilieri liberali, care nu păreau deloc speriați de propunerile bugetare, chiar 100% sereni, pentru clubul sportiv am alocat această sumă pentru funcționare până la afilierea treptată a ramurilor sportive. Autorul comunicatului, onorabilul Horia Irimia, știe foarte bine că, pe parcursul anului, se fac mai multe rectificări, el chiar fiind un mic recordman în acest sens. Așa că nu vă mai frământați, dragi colegi și guru, ne-am gândit la toate. Dar e bine că, finalmente vă preocupă soarta sportului caransebeșean, lucru care nu se întâmpla în anii anteriori“.

JCS-L.A..

Adaugă comentariu