Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Fetele pregătite de prof. Toma Drăgoiu au câștigat Seria B a play-off-ului Prague Handbal Cup, competiție ajunsă la ediția cu numărul 30! Sportivele de la clubul de handbal CS Hercules din Băile Herculane au învins în finală cu scorul de 16-12 formația CS Sporting Gimbav (județul Brașov)!

Ediția din acest an a Prague Handbal Cup a fost cea cu numărul 30, fiind cel mai mare turneu de handbal din Europa, care se desfășoară în mod tradițional în perioada Paștelui Catolic. La turneu au participat anul acesta 571 de echipe de băieți și de fete, aproape 7000 de practicanți ai handbalului din 22 de țări. Meciurile s-au desfășurat în 41 de săli, au fost arbitrate de 263 de arbitri din 24 de țări.

„Reprezentanții clubului nostru au remarcat printre altele organizarea impecabilă a turneului, calitatea sălilor, respectul și ospitalitatea acordată sportivilor, arbitrajul excelent, dar și programul din afara competiției organizat pentru sportivi (spectacole, seri la discotecă, etc.). Transportul local în Praga a fost acordat gratuit pentru toți sportivii și oficialii cluburilor. În prima zi a competiției, cărășenele au disputat trei meciuri și au înregistrat o victorie (21-12 cu SK Kurim), o înfrângere (15-16 cu HC Hvezda Cheb) și un egal (20-20 cu L. Vikings). În ziua a doua ne-am lovit de zidul echipelor foarte mari, cluburi bine organizate, de tradiție, multidisciplinare, cu mulți bani, care au echipe pe toate categoriile de vârstă, participante în prima ligă a țării lor sau chiar în cupele europene. Unul dintre cluburi a fost HC Dac Dunajka Streda, care are mai multe discipline sportive. Echipa de fotbal are o tradiție începând din anul 1904, iar cealaltă echipă DHC Plzen are 9 grupe de vârstă la echipele de handbal și antrenându-se, printre altele, în sala Universității Plzen. DHC Plzen ne-a învins 28-17, iar HC Dac Dunajska ne-a bătut cu 22-13. Din aceste două meciuri fetele au învățat mult despre handbalul european de cel mai înalt nivel. Cel mai și cel mai mult însă le-a ambiționat foarte mult și le-a trezit spiritul de luptă. Astfel, jucătoarele noastre s-au calificat în seria B a playoff-ului, serie în care fetele noastre au defilat spre victorie, câștigând fără emoții partidele rămase. În meciurile de duminică fetele au învins în ordine Slavojtahov (18-4), Tj. Sokol (24-10) și S. Topolcany (18-16). A urmat apoi luni dimineață în semifinale revanșa contra celor de la HC Hvezda Cheb, care învinseseră echipa noastră în grupe cu 16-15. De data aceasta, CS Hercules a învins la 10 goluri distanță, scor final 19-9. Și așa am ajuns în finala seriei B din play-off. Ne-am bucurat să auzim că a fost să fie o finală românească contra celor de la Sporting Ghimbav. A fost un meci 100% românesc, la Praga, iar fetele au avut inițiativa pe toată durata partidei. Scor final a fost de 16-12 în favoarea noastră. Sportiva noastră Almășan Nicole a fost pe locul 10 în clasamentul golgheterilor celui mai mare turneu din Europa cu 45 de goluri marcate, urmată de Ioana-Emilie Domășnean cu 39 de goluri, Carlota-Elena Albu cu 33 de goluri și Cosmina-Stefania Peneșel cu 31!”, a spus prof. Toma Drăgoiu.

JCS-Ștefan Moraru