Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sfârşitul acestei săptămâni readuce în actualitate meciurile din elita handbalului românesc. Astfel, în etapa a IX-a a Ligii Naţionale, echipa masculină de handbal CS Caraş-Severin se va deplasa la Tg. Jiu, pentru confruntarea cu Pandurii Energia Lignitul, din localitate.

O partidă importantă, ca de altfel toate meciurile din campionat. Dar aceasta, parcă are o semnificaţie mai deosebită, iar jocul nu se anunţă a fi deloc uşor, mai ales că formaţia gazdă ocupă locul nouă, la două puncte de CS Caraş-Severin, situată pe poziţia a şasea. Mai ales că gorjenii vin după o victorie la C.S.M. Bucureşti, iar în întâlnirile directe, inclusiv în cele amicale, ambele combatante s-au angajat în dispute aprige.

Însă antrenorul Aihan Omer este optimist şi crede într-un rezultat pozitiv: „După antrenamentul de joi, băieţii au confirmat că au o stare de spirit foarte bună şi sunt hotărâţi să învingă. Ei ştiu că trebuie să jucăm foarte bine, să recuperăm din punctele pierdute. Sigur am întâlnit doi adversari care s-au regrupat în actualul campionat, unul mult mai echilibrat. Aţi văzut a venit şi rândul Constanţei să clacheze la Bacău, la o diferenţă destul de mare 24-31. Revenind în tabăra noastră, sper ca jucătorii să depăşească o anumită stare de mulţumire, pentru a nu coborî în a doua jumătate a clasamentului. Avem obligaţia să ne mobilizăm exemplar, fiindcă ocupăm un loc mai puţin plăcut“.

Din păcate, prof. Aihan Omer nu va putea conta pe Mihai Rohozneanu şi Sebastian Pârvan, ambii accidentaţi. Dar mizează pe faptul că lotul pe care îl are la dispoziţie îi va putea suplini, într-o cât mai bună măsură.

Reamintim, partida de la Tg. Jiu a fost programată să se dispute de la ora 17.30, o oră care le-am cam dat peste cap programul handbaliştilor, şi va fi de arbitrată de cuplul Pavel/State.