Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Într-o Galerie de Artă „Corneliu Baba” arhiplină, cunoscutul gazetar și scriitor le-a vorbit cititorilor despre volumul său „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, răspunzând apoi întrebărilor venite din partea acestora!

Volumul, introdus în dialogul cu cititorii de scriitorul Robert Șerban, se situează, potrivit specialiștilor, la limita dintre gazetărie și literatură, reflectă tipologii ale societăţii româneşti şi moduri în care oamenii se raportează la Dumnezeu, numărându-se în continuare printre cele mai căutate în librării. CTP prezintă întâmplări din vremea pandemiei, altele tratează războiul din Ucraina, vremurile de la Revoluție ori întâmplările trăite de simplul redactor de la acea vreme într-o redacție în lunile tumultoase ce au urmat imediat. Nu lipsesc subiecte precum şoferul care îi ducea lui Tudor Arghezi plicul cu bani pentru poeziile publicate în „Scânteia” sau Ion Ţiriac în meciul de tenis memorabil din Cupa Davis cu americanii.

„Acest volum e un mod al meu de a sta de vorbă cu morții și necunoscuții.”, le-a spus Popescu cititorilor caransebeșeni care pot pătrunde astfel în intimitățile autorului, în timp ce acesta le reamintește să nu uite de comunismul care a pretins întotdeauna că este democratic, dar realitatea l-a contrazis. Cu un doctorat în cinematografie, Cristian Tudor Popescu a inserat în „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative” și câteva originale cronici de film. Toate acestea și multe altele le puteți regăsi în volumul prezentat aseară caransebeșenilor, la inițiativa cercului literar „Fărâmituri de lectură cu ceai”, coordonat de prof. Sanda Bistrean.

JCS-R.M.