Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În urma Campionatelor Naţionale de atletism pentru seniori şi tineret (U23) de la Cluj-Napoca, sprinterul Cristian Roiban a obținut calificarea la Balcaniadă! Visul sportivului legitimat la CS Univeristatea Reșița este să devină campion balcanic cu ștafeta României!

„În probele de anduranţă, Ionuţ Betej a obţinut medalia de bronz în proba de 3000 m obstacole, iar Anamaria Bolohan a reuşit aceeaşi performanţă la 5000 m marş. Ambii sportivi sunt pregătiţi la CS Universitatea Reşiţa de antrenorul Gheorghe Ardeleanu. Printre remarcaţi îl pot include şi pe elevul meu, Cristian Roiban, care a cucerit medalia de argint în proba de 100 m plat la categoria tineret şi s-a clasat al patrulea la categoria seniori. De asemenea, Cristian a obţinut medalia de bronz la 200 m, categoria tineret. Locul patru de la 100 m plat seniori i-a adus şi calificarea la Balcaniadă, unde va concura în cadrul ştafetei de 4×100 m”, a declarat antrenorul Octavian Bârsanu.

Cristian Roiban s-a declarat mulțumit de prestația lui, dar și de calificarea la Balcaniadă: „A fost un concurs foarte frumos, unde am obţinut rezultate foarte bune. La 100 m plat, categoria tineret, am luat medalia de argint cu timpul de 10 secunde şi 78 de sutimi, la o sutime de secundă de medalia de aur. La 200 m tineret am luat locul trei, cu timpul de 21 de secunde şi 73 de sutimi. Acum mă pregătesc pentru Campionatul Balcanic de seniori, unde voi face parte din ştafeta de 4×100 m a României. Îmi doresc să devin campion balcanic cu această ştafetă”.

JCS-Ștefan Moraru