Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Mundo Reșița, care evoluează în campionatul Ligii a IV-a sub denumirea de AFC Voința Lupac II, a încheiat prima parte a sezonului pe locul 8, fiind, în opinia antrenorului Cristian Chitucea, în real progres față de sezonul precedent!

În cele 13 etape disputate, elevii lui Chitucea au acumulat 18 puncte, reușind să obțină cinci victorii pe teren propriu și una în deplasare. De pregătirea echipei se ocupă Cristian Chitucea, fiind ajutat de Flavius Rița.

„La început de campionat am spus că ne propunem locurile 1-6, fiindcă deja trebuie să încep să pun un pic de presiune pe copiii din lot. Au devenit mai mari și consider că este benefic pentru dezvoltarea lor să aibă presiunea rezultatului. Ne pregătim de ceva timp, iar la finalul primei părți a campionatului au fost foarte aproape de-a fi în obiectiv. Avem cinci victorii pe teren propriu, iar primul succes în deplasare a venit chiar în ultimul joc din 2022. Am reușit să ne impunem cu scorul de 3-2 pe terenul echipei Nera Bozovici. Cred că suntem pe drumul cel bun, dar va mai dura un an sau doi până ce copiii vor mai prinde experiență. Media de vârstă a lotului nostru este de 16-17 ani. Suntem într-un real progres. Pregătirea o vom relua pe data de 9 ianuarie și vom încerca să facem o pregătire organizată. De asemenea, vom juca și câteva amicale și mi-aș dori să evoluăm împotriva unor echipe dintr-un eșalon superior. Deja am început să fim mai organizați, acest lucru se vede mai ales în rezultatele obținute dacă e să facem o comparație cu sezonul precedent”, a declarat antrenorul Cristian Chitucea.

Liderul campionatului la final de 2022 este ACS Magica Balta Caransebeș, cu 35 de puncte, pe locul secund este ACS Slatina Timiș cu 33, iar a treia este Banatul Ocna de Fier cu 27. Ultima în clasament este AS Foresta Armeniș cu niciun punct câștigat.

JCS-Ștefan Moraru