Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbalistele de la Clubul Sportiv Universitatea Reșița s-au reunit marți, 4 ianuarie, în vederea susținerii primei ședinte de pregătire din 2022!

Campionatul se va relua pe data de 23 ianuarie cu ultimele etape din tur, dar echipa reșițeană va sta. Primul meci oficial al CSU Reșița din 2022 va avea loc pe data de 30 ianuarie, acasă, cu CSU Oradea. În acest moment, studentele pregătire de prof. Cristian Busuioc ocupă locul 5, cu 14 puncte obținute în nouă partide.

„Am susținut primul antrenament din acest nou an. Mai avem de disputat două jocuri din turul campionatului, deoarece programul ne-a permis să începem mai târziu. Prima etapă din 2022 se va disputa pe 23 ianuarie, dar noi vom sta. Primul meci oficial al nostru va fi pe 30 ianuarie, deci avem timp suficient să ne pregătim. Suntem optimiști, încrezători la început de an și îmi doresc în primul rând ca fetele să fie sănătoase. Mai avem două jocuri din tur și încă un retur întreg de campionat de disputat, iar eu mi-aș dori să reușim să întărim lotul. Vrem să mai aducem jucătoare, atât junioare, cât și senioare din cadrul altor echipe. Ar fi extraordinar acest lucru. Trebuie să recunosc că ne aflăm pe o poziție onorantă, având în vedere că am început campionatul cu un efectiv foarte redus. Practic, în fața noastră sunt doar echipele care emit pretenții la promovare și sub nicio formă nu putem visa noi la un asemenea obiectiv. Suntem pe locul 5 în clasament și vom începe campionatul cu gândul să ne menținem pe o poziție onorantă pe întregul sezonul competițional. Avem 14 sportive în lot, mai avem junioare de la Jimbolia, cu care am făcut un protocol. Momentan este greu ca acestea să onoreze acel protocol, deoarece competițiile de junioare se suprapun cu cele de senioare. Până când se termină programul junioarelor, sau până la finalul campionatului, ne vom baza pe aceste 14 handbaliste pe care le avem în acest moment la antrenamente. Important este ca ele să fie sănătoase și de la etapă la etapă să reușim să ne prezentăm bine. Vom trata fiecare meci cu gândul să obținem victoria, chiar dacă nu există niciun fel de presiune. Nu avem aceleași pretenții precum echipele susținute de primării, echipele puternice din frunte care vor promovarea. Suntem în continuare o echipă studențească și sperăm să alăturăm lotului și câteva junioare, pentru ca apoi acestea să devină studente în cadrul universității. Sunt convins că dacă vom continua în retur pe același drum putem să construim o echipă frumoasă care să emită pretenții în campionatul național al Diviziei A într-un viitor apropiat. Deocamdată nu avem stabilite jocuri amicale, nici n-am putut onora invitațiile de la turneele amicale pe care le-am primit. Este greu în cadrul unui club sportiv universitar să-ți faci un program așa cum fac echipele profesioniste. Este și această pandemie care ne afectează pe toți și nu putem să ne facem planuri pe o perioadă îndepărtată. În mod sigur vom juca amicale cu echipa de junioare din Reșița, cu cea din Herculane și vom încerca să ne pregătim cât mai bine pentru acest retur de campionat”, a declarat prof. Cristian Busuioc, antrenorul echipei CSU Reșița.

JCS-Ștefan Moraru