Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Șeful județului intenționează să-i ceară consilierului județean onorariul de 6.000 de euro pe care l-a plătit pentru a câștiga procesul cu Alina Stancovici!

Mandatul de manager al lui Călin Mircea Laza expiră la sfârșitul lui noiembrie, fapt pentru care și-a susținut raportul de activitate în fața aleșilor județului. Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, a decis să-i prelungească mandatul, însă numai după un vot formal acordat de aleșii județului.

„I-am prelungit mandatul, a declarat Romeo Dunca. Am vrut să fac exercițiul ăsta, deși nu era necesar, pentru ca toți consilierii să voteze această prelungire a mandatului. Vă spun sincer de ce am vrut să fac asta: pentru că nu e corect ca pentru schimbarea asta bună în spital Dunca să plătească din buzunarul propriu. Dacă țineți minte, în urmă cu câteva ședințe, am spus că avem nevoie de un avocat bun să ne apere, ca dna Stancovici să nu se mai întoarcă înapoi, pentru că eu știam că nu este potrivită pentru spital. Și dl Crina personal i-a oprit pe toți consilierii PSD să voteze pentru alocarea unei sume de la Consiliul Județean pentru plata onorariului. Și în acest mod, am fost eu obligat, pentru a apăra sănătatea cetățeanului și ideea în care eu am crezut, că dl Laza este mai potrivit pentru spitalul nostru.“

Chiar și Crina a fost de acord cu prelungirea mandatului lui Laza, recunoscând astfel, indirect, că a fost bună înlăturarea lui Stancovici. Doar că procesul l-a costat pe Dunca 6.000 de euro: „Atâta au costat onorariile pe care le-am plătit personal, deși spitalul nu este al meu, pe proprietate privată. Acum vine onorariul pentru recurs, am luat și o casă de avocatură!“ Fapt pentru care nu vrea să ceară câte 500 de euro de la fiecare consilier, ci doar de la Crina!

JCS-A.M.