Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Chiar dacă excedentul bugetar rămas de anul trecut permitea realizarea de investiții și achiziția respectivului aparat pentru spital, stânga de la județ a preferat să taie de pe listă utilajele dorite de Dunca!

Șeful județului a acuzat nu o dată noua majoritate condusă de Crina de interese vizavi de firmele care se ascund în spatele deszăpezirilor și toaletărilor scumpe, dar care nu se prea fac pe drumurile județului, și a demonstrat prin AquaCaraș că aceste lucrări se pot face mult mai ieftin și mult mai bine. Cum AquaCaraș a sărit din schemă, utilajele necesare pentru deszăpeziri, toaletări și săpat șanțuri pe marginea drumurilor au fost din nou mărul discordiei în cadrul discuțiilor reluate pe tema excedentului bugetar. De data aceasta, Ioan Crina n-a mai văzut sumele ca ilegale, dar utilajele tot nu le-a vrut și a și reușit să le scoată din schemă – 2,4 milioane de lei –, în detrimentul unui „ureteroscop flexibil“, pentru spital, valorând 200.000 de lei.

A intrat în schemă și consilierul Lucian Voina, care a cerut ca, din banii rămași de la utilaje, „1.100.000 să se ducă la modernizarea DJ 573D Răcășdia-Vrăniuț, astfel încât suma totală să fie 9.845.000 lei“.

Romeo Dunca a precizat că suplimentarea respectivă chiar era necesară, doar că „interesant este că v-ați opus până acum“ vizavi de lucrările de pe Răcășdia-Vrăniuț. Tot de la utilaje, Voina a dorit suplimentarea cu „1.100.000 la ranforsare DJ 586 Ocna de Fier-intersecție DJ 581 pe 5,8 kilometri, astfel încât suma să fie 8.500.000 de lei“.

Ajuns la votul pentru „repartizarea sumelor în cele 3 direcții, 200.000 pentru aparatul de ușurat, să facem mai ușor pipi, că acuși o să ajungem și noi să avem problemele astea, și sumele pentru cele două investiții“, șeful județului a completat: „Știți că puteam să luăm din excedentul rămas neutilizat toate aceste sume? Dar trebuie luați cei de la deszăpezire! Nu, că n-avem ce să facem cu mașina de toaletat!“ Crina i-a retezat-o ironic: „Două luni nu mai aveți ce să faceți!“

Chiar și așa, cu amendamente cu tot, bugetul propriu al județului, inclusiv excedentul, a primit undă verde. Și odată cu acesta și lucrările, și activitățile finanțate din el.

JCS-A.M.