Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Senatorul Ion Mocioalcă pledează pentru implementarea acelor măsuri benefice vieții cetățenilor!

„Partidul Social Democrat rămâne alături de români, iar măsurile propuse vor fi pentru a li se asigura un trai cât mai bun. În România, un bărbat ajuns la pensie mai trăiește sănătos 6 ani și jumătate. În Germania, vârsta de pensionare este mai mare cu 7 luni, dar durata de viață sănătoasă este de 11 ani și jumătate. În Spania – 12 ani și jumătate, iar în Polonia 8”, a declarat social-democratul.

Mocioalcă a evidențiat că vârsta de pensionare la femei e mai mare sau egală cu cea din Europa Centrală și de Est, dar pensionarele din țara noastră duc un stil de viață mai puțin sănătos. „Celor care au început să creadă că sunt nemuritori și veșnic sănătoși sau nu le pasă de părinții și bunicii lor le dăm o veste proastă: și ei vor îmbătrâni. Cu statistica (chiar dacă e o medie) nu te joci. Speranța de viață sănătoasă în România este incomparabil mai mică decât cea din Uniunea Europeană și a scăzut deja cu 1,4 ani”, a mai precizat Mocioalcă.

Acesta a accentuat importanța înlăturării cauzelor care influențează negativ speranța de viață sănătoasă a românilor. „E esențial să ne concentrăm pe rezolvarea cauzelor care duc la aceste realități triste: sărăcia, condițiile grele de muncă. Apoi să vorbim despre creșterea vârstei de pensionare. Altfel, foarte puțini dintre cetățenii României vor mai beneficia de pensie”, a conchis senatorul.

JCS–S.P.