Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – COVID-ul a început să secere în acest al doilea val şi în Caraş-Severin, cele mai multe decese fiind înregistrate la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeş, acolo unde s-a mai înregistrat un deces, cel al unui bărbat de 71 de ani, pozitiv la Covid-19, dar care avea și alte comorbidități!

Este cel de-a patrulea deces survenit în această unitate spitalicească suport COVID-19, în decurs de câteva zile, numărul cărăşenilor diagnosticați cu coronavirus care au murit până la această dată ridicându-se astăzi la 14. Medicul chirurg Gheorghe Borcean, aflat în prezent la conducerea unităţii spitaliceşti, nu cunoaşte cazul dar confirmă încă un deces la Spitalul Municipal, pe secţia ATI, unde era internat pacientul, acesta având și alte comorbidităţi. Aceasta nu este singura veste proastă care vine de la spitalul din Caransebeș, acolo unde patru cadre medicale de la Compartimentul de Primiri Urgențe, trei asistente și un brancardier, au fost diagnosticați cu Covid-19. Trei dintre ei sunt autoizolați la domiciliu, iar al patrulea este internat  în spital.

Deşi unora nu le vine încă să creadă că aceşti oameni mor din cauza noului coronavirus, mai ales pe fondul altor boli, unii chiar contestând că bărbatul de 49 de ani care a murit luni ar fi avut comorbidităţi, într-adevăr, SARS COV-2 se manifestă agresiv în unele cazuri, bolnavii nemaiavând putere să lupte. De-acum vom auzi de prieteni sau de cunoştinţe, un părinte, un frate sau altă rudă care au fost confirmați pozitiv şi va trebui să luptăm cu îndoielile care ne frământă din martie încoace, dar mai ales să nu lăsăm garda jos în ceea ce priveşte protecţia.

Nu mai puţin de 20 de cazuri noi au fost confirmate în Caraş-Severin în ultimele 24 de ore, numărul total de îmbolnăviri raportat de DSP Caraş-Severin şi publicat şi pe Grupul de Comunicare Strategică fiind de 268, din care 134 sunt active.

JCS-Alexandra Gorghiu