Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a comunicat încă trei decese în raportarea de astăzi, iar ieri încă un deces! Astfel, numărul cărăşenilor infectați cu SARS COV-2 care au decedat a crescut în ultimele două zile la 31, din care 29 au murit în Caraş-Severin şi doi în Timiş!

Miercuri seara a murit o femeie în vârstă de 57 de ani, aceasta fiind internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, pe secţia de Terapie Intensivă (ATI). Cazul a prezentat comorbidităţi, respectiv HTA, IRC, insuficienţă cardiacă, cardiopatie ischemică cronică dureroasă, litiază renală, anemie hemolitică, nefrită.

Referitor la celelalte trei decese înregistrate în ultimele 24 de ore, DSP CS precizează că este vorba de doi bărbaţi şi o femeie. Astfel, la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, pe secţia ATI, a fost înregistrat decesul unei femei de 68 de ani din Oţelu Roşu, care avea comorbidităţi hipertensiune arterială grad 3, obezitate morbidă și alte afecțiuni. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, tot pe secţia ATI, au mai murit doi bărbaţi, unul în vârstă de 59 de ani, din Fizeş, care avea insuficiență cardiacă acută, obezitate gradul I, tahicardie sinusală, pleurezie masivă stângă, insuficiență respiratorie acută şi celălalt, în vârstă de 64 de ani, din Reșița, având comorbidităţi hipertensiune arterială, obezitate, diabet zaharat tip 2, insuficiență cardiacă, boală cronică de rinichi, insuficiență respiratorie protezată mecanic.

Şi numărul cazurilor noi a crescut cu 19, potrivit informaţiilor transmise de DSP CS, în total, de la debutul pandemiei fiind înregistrate 476 de cazuri. Vindecate în Caraş-Severin începând cu data de 25 iunie sunt 153 persoane ( 72 Reşiţa; 81 Caransebeş). De asemenea, doi cărăşeni s-au vindecat în judeţul Timiş şi încă 2 în Hunedoara.

Internate în acest moment sunt 135 de persoane (64 Reșița plus 3 ATI, 66 Caransebeș plus 2 ATI). În conformitate cu Legea 136/2020, avem 59 de persoane izolate la domiciliu, 136 în izolare instituţionalizată şi 472 în carantină la domiciliu. Numărul testelor a ajuns la 3.187, iar al probelor recoltate, pentru care se aşteaptă rezultatele, este de 16.

JCS-Alexandra Gorghiu