Caraş-Severin, Romania


REŞIŢA – Raportarea de marţi transmisă de Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin nu e deloc optimistă, deşi a fost semnalată o uşoară scădere a incidenţei cazurilor la mia de locuitori la nivelul judeţului. Scăderea este însă aproape nesemnificativă, respectiv de la 1,72 cât a fost luni, la 1,68!

Cele 69 de cazuri noi ridică cifra totală a îmbolnăvirilor, de la debutul pandemiei, la 2.372, iar la capitolul decese, nu stăm deloc bine, fiindcă au pierdut bătălia cu noul coronavirus încă cinci femei şi un bărbat: o femeie din Turnu Ruieni, de 78 de ani, decedată la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeș, care avea boli asociate HTA esențială stadiul 2, diabet zaharat tip 2 şi fibroză pulmonară; un bărbat de 69 de ani din Reșița, decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reșița, cu diabet zaharat tip 2, obezitate grad 1, HTA esențială stadiul 2 cu risc înalt, fibrilație atrială permanentă; o femeie de 75 de ani din Reșița, decedată la SMU Caransebeș, cu HTA esențială tip 2, fibrilație atrială cu alură ventriculară rapidă, cardiopatie ischemică cronică; o femeie de 57 de ani din Reșița, decedată în data de 25.10. 2020 la SJU Reșița, cu HTA, obezitate morbidă, diabet zaharat tip 2, boală pulmonară cronică obstructivă; o femeie de 64 de ani din Pojejena, decedată la Reșița, cu diabet zaharat decompensat; o femeie de 83 de ani din Bocșa, decedată în 25.10.2020 la Reșița, cu HTA, cardiopatie ischemică cronică, AVC sechelar, paraplegie, diabet zaharat tip 2, lacunarism cerebral.

Numărul total al deceselor a ajuns la 136 (128 în Caraş, 8 în Timiş). Sunt raportate şi 3 repozitivări, iar numărul persoanelor internate este de 136 (78 la Reşiţa, din care 6 la ATI, 58 la Caransebeş, din care 3 la ATI). Se aşteaptă rezultatele pentru alte 96 probe recoltate până marţi.

JCS-A.G.