Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – De la debutul pandemiei, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat cele mai multe teste pozitive într-o singură zi, ceea ce ar trebui să-i pună în reală alertă pe cărăşeni!

Direcţia de Sănătate Publică a județului Caraş-Severin a raportat astăzi nu mai puţin de 58 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor infectate de la începutul pandemiei ridicându-se la 799. Asta după ce la un moment dat Carașul era dat ca exemplu pozitiv de județ cu foarte puține cazuri. Aceste cifre sunt un semnal de alarmă pe care populaţia judeţului ar trebui să îl ia în serios, cu atât mai mult cu cât peste puţin timp se vor redeschide şcolile.

O situație gravă se înregistrează la Centrul pentru Persoane cu Dizabilități „Elena Ardelean” din Oravița,  unde 27 dintre cei 50 de beneficiari ai instituției de ocrotire dar și 5 angajați au fost confirmați pozitiv cu coronavirus.

A fost semnalat şi un deces, este vorba de un bărbat în vârstă de 52 de ani din Bocşa, care a murit în 3 septembrie, la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş. Pacientul a avut ca și comorbidităţi diabet zaharat tip 2, tratat cu medicaţie orală şi insulină, nodul tiroidian. Numărul persoanelor decedate în Caraş-Severin a ajuns la 53, la care se adaugă alți 5 cărăşeni decedaţi în judeţul Timiş.

De asemenea, a fost raportată şi o repozitivare, iar în ceea ce priveşte numărul cazurilor spitalizate, în acest moment sunt internate 109 persoane ((54 la Reşiţa din care 4 pe ATI și 55 la Caransebeş).

JCS-A.G.