Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Potrivit situaţiei prezentate astăzi pe judeţe de către Grupul de Comunicare Strategică, în Caraş-Severin s-au înregistrat încă un deces şi o repozitivare!

Numărul cărăşenilor care au pierdut lupta cu viaţa a crescut la 26, Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin confirmând că astăzi a mai fost înregistrat încă un deces la Spitalul Municipal Caransebeş. Este vorba despre o femeie în vârstă de 71 de ani care avea risc crescut şi hipertensiune arterială. De la debutul crizei pandemice, 24 de persoane au murit în Caraş-Severin şi 2 în judeţul Timiş.

A crescut şi numărul cazurilor noi confirmate pozitiv cu SARS COV-2,  în noua raportare fiind înregistrate încă 19 cazuri. Astfel, numărul total al cărăşenilor infectaţi de la 1 martie 2020 a ajuns la 435, internate în prezent fiind 130 (63 la Reşiţa plus 5 ATI, 59 la Caransebeş plus 3 ATI).

Situaţia persoanelor aflate sub incidenţa Legii 136/2020 este următoarea: 49 de persoane sunt izolate la domiciliu, 149 de persoane sunt în izolare instituţionalizată şi 472 de persoane sunt în carantină la domiciliu.

Numărul testelor efectuate este la această dată de 3.080. De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, dacă la 1 august în Caraş-Severin aveam două asemenea cazuri, marţi a mai fost confirmat un caz. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, repozitivarea face parte din procesul de vindecare, nu înseamnă că o persoană s-a infectat din nou. Au fost semnalate cazuri în care o persoană s-a vindecat şi, ulterior, testele au ieşit din nou pozitive. În ţară avem deja 613 asemenea cazuri de repozitivare.

JCS-Alexandra Gorghiu