Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Dacă în ultimele trei zile nu a fost raportat niciun caz în judeţul nostru, această săptămână a început cu 3 cazuri noi comunicate de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin!

Acestea se adaugă celor deja existente din ultimele 14 zile, astfel că în prezent, la nivelul judeţului avem în total 12 persoane infectate de virusul SARS CoV-2, în următoarele localităţi: Zorlenţu Mare – 2, Ticvaniu Mare – 2, Brebu – 1, Păltiniş – 1, Oraviţa – 2, Reşiţa – 4. Numărul total al persoanelor confirmate de la debutul pandemiei a ajuns la 11.515, incidenţa la mia de locuitori pe judeţ fiind de 0,04.

În unităţile spitaliceşti sunt internate în acest moment 9 persoane, respectiv 4 la Reşiţa, din care 2 la ATI, şi 5 la Caransebeş. În ceea ce priveşte numărul persoanelor testate, luni erau raportate 67 care au efectuat teste rapide şi 35 de probe recoltate pentru testul RT-PCR, numărul total al persoanelor testate până acum fiind de 20.792.

La capitolul „vindecaţi“, numărul total începând cu cel de-al doilea val este de 3.128: la Reşiţa 1.440, la Caransebeş 1.411 şi la Oraviţa 277. Medicul Virgil Musta atrage atenţia că riscul de a face o formă gravă a bolii este de o sută de ori mai mic la cei vaccinaţi, decât la cei nevaccinaţi.

JCS-A.G.