COVID-19: În trei zile au fost curmate 14 vieți! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Noul coronavirus face ravagii în județul nostru, bolnavii cronici nemaiavând putere să lupte cu virusul ucigaș!

Toate cele 14 decese raportate de Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin în perioada 28 – 30 noiembrie 2020, respectiv sâmbătă, duminică și luni, sunt cazuri în care pacienții au avut boli asociate.

Sâmbătă: un bărbat de 71 de ani din Reșița, decedat la Spitalul Județean de Urgență Reșița, cu HTA stadiul 2 cu risc foarte înalt, diabet zaharat tip 2, obezitate gradul 1; o femeie de 58 de ani din Oțelu Roșu, decedată la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, cu HTA, insuficiență cardiacă, obezitate morbidă; o femeie de 44 de ani din Zăgujeni, decedată la SMUC, cu HTA, diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant, boală cronică de rinichi st 4/5; un bărbat de 77 ani din Buchin, decedat la SMUC, cu HTA.

Duminică: un bărbat din Socol de 73 de ani, decedat la SJUR, cu HTA, cardiopatie ischemică cronică, Parkinson; un bărbat de 80 de ani din Doclin, decedat la SJUR, cu HTA, insuficiență cardiacă, diabet zaharat tratat cu insulină; un bărbat de 74 de ani, decedat la SMUC, cu HTA, diabet zaharat tip 2, ciroză hepatică, tulburări de coagulare; un bărbat de 65 de ani din Băile Herculane, decedat la SMUC, cu HTA gradul 3; o femeie de 48 de ani din Obreja, decedat la SMUC, cu HTA, obezitate morbidă; un bărbat de 65 de ani din Reșița, decedat la Lugoj, cu HTA, insuficiență cardiacă, boală coronariană bivasculară.

Luni: un bărbat de 82 de ani din Reșița, decedat la SJUR, cu HTA, cardiopatie ischemică, aritmie extrasistolică, tumoră vezicală, hipetrofie benignă de prostată; o femeie de 68 de ani din Răcășdia, decedată la SJUR, cu diabet zaharat tip 2, leucemie limfatică cronică, trombocitopenie; o femeie de 84 de ani din Prigor, decedată la SJUR, cu HTA stadiul 2, status postcraniotomie în antecedente accident rutier, atrofie corticală, un bărbat de 70 de ani din Obreja, decedat la SMUC, cu boală cronică de plămâni obstructivă, HTA, insuficiență respiratorie cronică dependentă de oxigen la domiciliu.

Numărul total al cărășenilor care au decedat până în prezent se ridică la 247, din care 236 în Caraș și 11 în Timiș. Potrivit ultimelor date, numărul persoanelor infectate de la debutul pandemiei a crescut la 4823, iar incidența cazurilor la nivelul județului este de 2,95 la mia de locuitori. Internați în cele trei spitale suport COVID-19 din județ sunt 181 de pacienți (85 la Reșița, din care 11 la ATI; 79 la Caransebeș, din care 7 la ATI și 17 la Oravița). Precizăm, de asemenea că s-au vindecat 1359 persoane începând cu data de 25 iunie (704 la Reşiţa, 644 la Caransebeș și 11 la Oravița).

JCS-A.G.