Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Alte 48 de cazuri noi au fost confirmate în judeţ, potrivit raportării de miercuri emise de Direcţia de Sănătate Publică, astfel că numărul total al persoanelor infectate de la debutul pandemiei a crescut la 12.074!

De asemenea, au fost raportate şi patru decese: o femeie de 76 de ani din Bocşa, decedată la domiciliu, cu HTA risc foarte înalt şi diabet zaharat tip 2; o femeie de 66 de ani din Belobreşca, decedată la SJUR, cu HTA stadiu foarte înalt, cardiopatie ischemică, AVC sechelar; femeie de 62 de ani din Caraşova, decedată la SMUC, cu HTA esenţială, cardiopatie ischemică cronică, obezitate; un bărbat de 77 de ani din Şuşca-Pojejena, decedat la Oraviţa, cu HTA grad 2. Numărul cărăşenilor decedaţi a crescut la 710.

De asemenea, au fost stinse două focare, la Fizeş şi la Reşiţa, dar au fost deschise alte 8 focare familiale cu câte două cazuri la: Caransebeş, Berzovia – două focare, Reşiţa – două focare, Padina Matei, Ticvaniu Mare şi Moldova Nouă. În total sunt active 37 de focare.

Şi incidenţa la nivelul judeţului a crescut la 1,02. În spitale sunt internate 97 de persoane: 61 la Reşiţa, din care 11 la ATI, 25 la Caransebeş, din care 5 la ATI şi 11 la Oraviţa.

Întrunit astăzi în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin convocat de prefectul Cristian Gâfu, în urma analizării situației epidemiologice înregistrată la nivelul județului, a constatat că în şase localităţi s-a depăşit incidenţa numărului de cazuri cumulată la 14 zile pe mia de locuitori. Este vorba de Ciudanoviţa – 5,05, Gârnic – 3,91, Berzovia – 3,05, Fârliug – 2,27, Moldova Nouă – 2,02, Pojejena – 2,17. În consecință, restricțiile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul celor 6 UAT-uri se aplică pentru o perioadă de 14 zile, începând din data de 16 septembrie până în 29 septembrie.

Mai multe detalii AICI

JCS-A.G.