Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cornurile sunt prea vechi, merele sunt prea mici, laptele e prea puţin… Cam astea sunt câteva dintre plângerile celor mici.

Inventivitatea românului se face simţită în ultima vreme chiar şi atunci când vine vorba despre programele guvernamentale pentru cei mici, „Cornul şi laptele“ şi „Fructe în şcoli“. Într-o vreme, unii dintre copii primeau batoane de brânză topită de o asemenea calitate încât înţepau ambalajul şi se stropeau unii pe alţii prin curtea şcolii, nicidecum în clase, unde mirosul ar fi devenit greu suportabil.

Acum, la Reşiţa, unii elevi şi părinţi sunt informaţi că, din cauza anumitor neajunsuri, firma care le dă produsele a fost schimbată de administraţia şcolii, deşi acest lucru se poate face doar la nivel de judeţ, nicidecum într-o unitate de învăţământ. Chiar şi după aceste schimbări, oamenii spun că din cinci pahare de lapte a câte 200 ml nu iese nicidecum un litru, ci mult mai puţin. Iar cornurile sunt bune o zi-două, dar în a treia zi, copiii le aruncă, plângându-se că sunt vechi şi că nu le pot mânca.

Iar merele… Cu acestea e altă poveste, în funcţie de dimensiuni: fie primeşti un măr, fie două la… centimetru. Pentru că niciunul dintre cele două nu depăşeşte cinci centimetri în diametru…

Adaugă comentariu