Copiii izolaţi din Munţii Cernei au primit nesperate daruri - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CORNEREVA – Două ONG-uri şi-au unit forţele în proiectul comun „Copiii munţilor“, pentru a-i ajuta pe copiii izolaţi să meargă la şcoală!

După ce au încheiat şi etapa a III-a a proiectului „City break în Munţii Cernei“, desfăşurată în perioada 28 august – 6 septembrie, voluntarii Asociaţiei Montane Carpaţi s-au implicat şi în viaţa locuitorilor din satele şi cătunele aparţinătoare comunei Cornereva. Practic, după ce au refăcut şi marcajele din Şaua Ciumerna şi Şaua Prislop, inclusiv poteca de creastă, tinerii au bătut din poartă în poartă la familiile nevoiaşe cu pachete cu alimente şi rechizite pentru cei mici.

„Cu stângăcie și emoție, spun cei de la asociaţie, ne-am implicat puțin în viața locuitorilor din cătunele Munților Cernei. După trei ani de muncă la refăcut marcajele turistice ale Munților Cernei am hotărât că putem aduce mai mult bine și direct oamenilor locului. Cu o mare parte din produse primite de la Banca pentru alimente, cu aportul nostru și al donatorilor anonimi ne-am încumetat să batem teritoriul comunei Cornereva și să salutăm câteva din cele mai nevoiașe familii ale locului. Ne-au așteptat priviri uimite, zâmbete de copii, brațe și uși deschise. Am primit mai mult decât am dat. Uitată a fost oboseala anilor în care am trudit pe potecile Cernei, uitate ploile și arșița îndurate, uitate drumurile lungi și grele apăsați de stâlpi și ciment și vopsele și de scurtimea timpului… Plecăm de-aici, după ce am terminat de refăcut cvasi-totalitatea traseelor turistice, cu ultima impresie. Oamenii zâmbesc în urma noastră. E bine. O să mai facem un efort. Mai sunt copii care trebuie să înceapă școala. Pentru 30 dintre ei am găsit o soluție în proiectul comun «Copiii munților» alături de un alt ONG, «Totul este posibil»“.

JCS-Alexandra Gorghiu