Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Unul a șterpelit cheile mașinii bunicului, iar altul a primit cheile de la un tovarăș abia ajuns la vârsta maturității!

Duminică dimineață, la ora 5.30, un puști reșițean de doar 15 ani a fost surprins la volan, pe strada Furnalelor, din municipiu. Evident, copilul n-avea permis de nicio culoare, dar se urcase la volan după ce, în timpul nopții, ar fi șterpelit cheile autoturismului ce aparținea bunicului său. În acest caz a fost întocmit dosar penal – chiar dacă băiatul n-a ajuns încă la vârsta răspunderii penale – pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și furt în scop de folosință, iar cercetările sunt continuate.

Mai grav, alt puștan, de data aceasta de 13 ani, tot reșițean, a fost prins la volan sâmbătă seară, la ora 22.00, în urma unei întâmplări nefericite. Conducea un autoturism pe strada Mociur când, în timp ce efectua o manevră de mers înapoi, ar fi acroșat un autoturism staționat regulamentar. După incident, adolescentul a luat-o la sănătoasa, într-o direcție necunoscută. „Din verificări s-a stabilit că proprietarul autoturismului, în vârstă de 18 ani, i-ar fi încredințat minorului autoturismul pentru a-l conduce, deși cunoștea faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Și în acest caz a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă!“, ne asigură Poliția județului.

JCS-A.M.