Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Azi, 24 martie, Comisia permanentă constituită la nivelul ANAF a decis, prin Decizia nr.1/24 martie 2022, deblocarea conturilor TMK Artrom pentru efectuarea de plăţi esenţiale pentru continuarea activităţii comerciale a TMK, respectiv pentru plata drepturilor salariale ale angajaţilor şi plata furnizorilor şi instituţiilor de credit!

Decizia este semnată de preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu.

Astfel, Comisia permanentă constituită la nivelul ANAF, în domeniul aplicării sancţiunilor internaţionale, a fost sesizată de Direcţia Generală de Informaţii Fiscale cu privire la cererea de derogare formulată de TMK Artrom. În 10 martie, societatea a solicitat Prim-Ministrului României să constate că nu există niciun impediment legal pentru a-şi desfăşura activitatea şi a solicitat luarea de măsuri imediate „în vederea reglementării modalităţii de aplicare a sancţiunilor incluse în Regulamentul 269/2014“. De asemenea, TMK Artrom a cerut Comisiei permanente să constate că societatea nu face obiectul unor astfel de sancţiuni impuse în contextul războiului Rusia-Ucraina, cerând emiterea unei autorizaţii pentru deblocarea fondurilor de către băncile comerciale partenere.

Analizând situaţia de fapt, de drept, constantând că Dmitry Alexandrovich Pumpiansky nu mai este beneficiar al TMK, a decis după zile de aşteptare să deblocheze conturile societăţii. Aşadar, cei 2500 de angajaţi, dintre care 770 sunt la Reşiţa, îşi pot primi salariile, iar TMK Artrom îşi poate continua activitatea.

JCS-Nina Curiţa