Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA. Valoarea fondului de ajutor de stat va crește de la 6,38 miliarde lei la 7,37 miliarde lei, calificându-se investițiile de cel puțin 1 milion de euro în industria alimentară, producerea materialelor de construcții, producerea de piese auto și industria hârtiei!

Creșterea cu un miliard de lei a fondului pentru ajutorul de stat a fost decisă ca urmare a faptului că, în sesiunea de înregistrare dintre 15 iunie – 26 iulie, investitorii au depus 193 de cereri de finanțare, depășind bugetul alocat inițial”, premierul, președintele Partidului Național Liberal Nicolae Ionel Ciucă.

De asemenea, încrederea investitorilor internaționali în economia românească este în continuă creștere. O spun datele Registrului Comerțului, care indică o majorare cu 35,1% a numărului de companii cu capital străin, înființate în România în primele șase luni ale acestui an. Aceste 3.476 de noi firme au adus în țara noastră un capital de aproape 20 milioane euro, care reprezintă doar suma investițiilor inițiale.

În România, există peste 240.000 de companii cu participare străină, care însumează un capital subscris de aproape 65 miliarde euro. Într-o perioadă de tulburări economice globale, România se prezintă în fața investitorilor internaționali cu o guvernare stabilă, o economie solidă și un climat investițional predictibil.