Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primăria Reşiţa începe demolarea clădirilor din incinta fostului depou de tramvaie din B-dul Republicii 29. Pe locul acestora vor fi amplasate alte amenajări din cadrul proiectului de introducere a tramvaiului!

Dacă nu avem încă niciun câştigător al licitaţiei privind achiziția lucrărilor de modernizare a transportului public și a infrastructurii din Reșița din cauza faptului că nu s-au îndeplinit condițiile impuse de beneficiar, municipalitatea nu stă cu mâinile în sân şi pregăteşte, cum s-ar zice, „terenul“ pentru proiectul de introducere a tramvaiului.

Astfel, două construcţii date în folosinţă în 1988, aflate în incinta fostului depou de tramvaie din B-dul Republicii 29 urmează să fie demolate. Conform referatului întocmit de către Direcţia de Dezvoltare Locală pentru implementarea acestui proiect, cele două construcţii (cabină poartă şi stație pompare pentru spălare) trebuie casate şi demolate, deoarece amplasamentul acestora se suprapune cu amplasamentul pe care vor fi construite alte amenajări. Mai exact, pe suprafaţa de teren respectivă va fi amenajat traseul liniilor de tramvai intrare-ieşire din depou cu stâlpii aferenţi liniei aeriene de contact.

Administraţia locală preconizează demararea cât mai curând a lucrărilor proiectului „Modenizarea transportului public şi amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reşiţa-faza I, iar pentru acest fapt, zilele trecute, consilierii locali s-au întrunit în sedinţă de îndată şi au decis ca cele două construcţii să fie trecute din domeniul public în cel privat şi apoi să se demareze cât mai repede procedura de demolare. Practic, „ofensiva“ a început în luna mai a acestui an, printr-o altă hotarâre de consiliu local, când alte construcţii din incinta fostului depou au fost aprobate în vederea demolării. Este vorba despre clădirea administrativă în suprafaţă de 452 mp, punctul termic cu suprafaţa de 88 mp şi atelierul de reparaţii electrice în suprafaţă de 373 mp. Pe locul acestora, conform proiectului va fi amplasată o parcare a parcului auto de autobuze, centrul de comandă şi hală pentru gararea autobuzelor electrice şi platforma pentru logistica autobuzelor de transport public.

JCS-Nicoleta Moraru