Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – S-au aprobat, cu aceeași maximă eficiență cu care ne-au obișnuit aleșii reșițeni, nu mai puțin de 41 de proiecte de hotărâri!

Dacă nu ar fi avut loc comasarea alegerilor, nu am fi vorbit acum de ultima ședință dinainte alegerilor locale din 9 iunie și nici primarul Ioan Popa nu s-ar fi aflat în postura de a face un scurt bilanț al activității CL. Chiar și așa, cu toate că după 9 iunie configurația CL va fi alta, actualii aleși locali se vor mai reuni până în toamnă, întrucât mandatele lor vor expira de abia la 1 noiembrie. Până atunci, viitorii consilieri (cei nou aleși, evident) vor putea, eventual, participa la viitoarele ședințe, pentru a se familiariza din mers cu modul de lucru al celor realeși.

„Am făcut o analiză cu Lucian Bucur (secretarul general – n.n.) și cu colegii de la administrație: dacă în 2016 am avut cam 140-150 de proiecte de hotărâri traversate prin CL într-un an, în 2023 am avut peste 760. Ne-am întâlnit acum poate de 10 ori mai des decât în 2016, să ne ajutăm colegii din administrație să-și ducă rapid proiectele către finanțări. Asta înseamnă să ai un CL integru, inteligent, în care fiecare consilier înțelege ce și-a asumat și ce responsabilitate are față de comunitate. Vă spun cu emoție nedisimulată că sunt onorat că am lucrat împreună cu voi și vă mulțumesc tuturor, indiferent din ce zonă ați venit, din ce partide.“, a spus edilul la finalul ședinței.

În ceea ce privește hotărârile adoptate, toate în unanimitate, printre cele mai importante se numără cele două vizând aprobarea documentației tehnico-economice a modernizării liniei de cale ferată Reșița-Timișoara. Un alt proiect important este cel de asociere a Primăriei cu Asociația InformART și Universitatea Babeș-Bolyai prin Centrul Universitar din Reșița, în vederea desfășurării Taberei de Vară de Matematică „Advanced Program for Academic Excellence-Maths 2024“.

De interes poate fi, fără îndoială, faptul că a fost aprobat și Regulamentul de organizare a „Zilelor Reșiței 2024“, eveniment care va reveni pe spațiul de lângă Platforma Câlnicel în perioada 28-30 iunie. „Se va întâmpla după alegeri, am gândit un program extraordinar de bun. Știu sigur că-l vom avea pe Horia Brenciu, foarte mult folclor clasic, autentic. Va veni și o formație din Bălți, din Republica Moldova, oraș cu care ne-am înfrățit în această primăvară.“, a mai precizat primarul Ioan Popa.

JCS-Walter Fleck