Condiții speciale pentru pensiile celor de la Combinat - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Munca reșițenilor de la Combinatul Siderurgic Reșița (TMK Artrom Reşiţa) ar trebui recompensată echitabil și corect! Fapt pentru care deputatul liberal cărășean Dumitru Rujan a depus, alături de Vetuța Stănescu, o propunere legislativă pentru ca și angajații de pe malurile Bârzavei să se numere pe lista locurilor de muncă încadrate în condiții speciale!

„Am depus alături de colega mea Vetuța Stănescu propunerea legislativă pentru modificarea Anexei nr.2 și a Anexei nr.3 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Am considerat că se impune completarea listei locurilor de muncă încadrate în condiții speciale și cu alte poziții, precum cocserie: maşina de şarjare, aşezarea şi etanşarea uşilor, încălzirea bateriilor şi a colectoarelor de gaze – platformele de pe bateriile de cocs şi semicocs, scoaterea uşilor, transportul cocsului la stins, stingerea şi sortarea cocsului; sectorul chimic al cocseriei: chimizarea gazului de cocs, distilarea gudroanelor, ambalarea şi încărcarea în vrac a produselor chimice rezultate şi fabricate; prepararea de minereuri: măcinare, flotare, filtrare, sortare, sfărâmare și expediere, activitatea desfăşurată de personalul din activitatea de aglomerare, precum și altele. Îmi doresc ca prin acest proiect de lege să recunoaștem munca unor oameni care au muncit în condiții speciale pentru a-și asigura traiul de zi cu zi. Am încredere că legea va fi adoptată în cel mai scurt timp și le mulțumesc anticipat colegilor pentru votul lor. Prin intermediul activității mele voi fi alături de cetățenii din Caraș-Severin, dar și de restul românilor“, ne spune deputatul cărășean.

Liberalul a subliniat că de eliminarea acestor inechități vor beneficia, în principal, cei care lucrează în combinatele siderurgice din Reşiţa şi Hunedoara, care vor fi încadrați în condiţii speciale.

JCS-Antoniu Mocanu

3 Comentarii

  1. Cetățeanul B Reply

    De pensiile voastre nesimțite nu spuneți ,vi se pare normal și echitabil.Ce ați propus voi trebuia să fie o normalitate ,vedeți ce faceți cu ale voastre că vine scadenta și nu mai pupați voturi ,salarii mari pensii așișderea .Chiar credeți că le meritați ?

  2. Ar trebui, vom face, am depus, sa le inlocuiesti cu am facut si abia atunci sa te lauzi, pentru ca astfel de initiative nu vor trece niciodata la vot si tu stii asta. Actiunile astea de PR nu mai prind decat la electoratul socialist, iar tu teoretic apartii de alt partid ce tot teoretic e votat de alt tip de oameni. Cum in timpurile astea nu mai stiti nici voi ce doctrina vi se ordona sa urmati, e scuzabil.

  3. Opinia Publica Reply

    Politicienii si-au facut un obicei de a discutat despre tot si nimic in acelasi timp, doar-doar ii mai vede cineva. Domnul e deputat din zona Almajului, daca nu ma insel, si dupa ce la doar 34 de ani a rezolvat toate problemele locale a trecut la Resita si de ce nu, la orice zona locuita de romani in general. De data asta a ratat in poza fundalul albastru cu logouul Camerei Deputatilor si a sarit la o poza aparent intamplatoare in sala de sedinta.
    Eu zic ca poza asta rezuma perfect activitatea dumnealui acolo, facut poze si bagat in seama pe orice proiect de lege facut de altii. Ma mir ca nu s-a sesizat si el de „problema geamandurilor”, o alta problema spinoasa a locuitorilor din Caras Severin.

Adaugă comentariu