Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Munca reșițenilor de la Combinatul Siderurgic Reșița (TMK Artrom Reşiţa) ar trebui recompensată echitabil și corect! Fapt pentru care deputatul liberal cărășean Dumitru Rujan a depus, alături de Vetuța Stănescu, o propunere legislativă pentru ca și angajații de pe malurile Bârzavei să se numere pe lista locurilor de muncă încadrate în condiții speciale!

„Am depus alături de colega mea Vetuța Stănescu propunerea legislativă pentru modificarea Anexei nr.2 și a Anexei nr.3 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Am considerat că se impune completarea listei locurilor de muncă încadrate în condiții speciale și cu alte poziții, precum cocserie: maşina de şarjare, aşezarea şi etanşarea uşilor, încălzirea bateriilor şi a colectoarelor de gaze – platformele de pe bateriile de cocs şi semicocs, scoaterea uşilor, transportul cocsului la stins, stingerea şi sortarea cocsului; sectorul chimic al cocseriei: chimizarea gazului de cocs, distilarea gudroanelor, ambalarea şi încărcarea în vrac a produselor chimice rezultate şi fabricate; prepararea de minereuri: măcinare, flotare, filtrare, sortare, sfărâmare și expediere, activitatea desfăşurată de personalul din activitatea de aglomerare, precum și altele. Îmi doresc ca prin acest proiect de lege să recunoaștem munca unor oameni care au muncit în condiții speciale pentru a-și asigura traiul de zi cu zi. Am încredere că legea va fi adoptată în cel mai scurt timp și le mulțumesc anticipat colegilor pentru votul lor. Prin intermediul activității mele voi fi alături de cetățenii din Caraș-Severin, dar și de restul românilor“, ne spune deputatul cărășean.

Liberalul a subliniat că de eliminarea acestor inechități vor beneficia, în principal, cei care lucrează în combinatele siderurgice din Reşiţa şi Hunedoara, care vor fi încadrați în condiţii speciale.

JCS-Antoniu Mocanu